Žalostna zgodba 11-letne Zale in njene mame Judit iz Radmožancev, ki sta živeli v nevzdržnih razmerah, je doživela nov preobrat. Namesto srečnega konca je prenova hiše zaradi domnevne nehvaležnosti prekinjena.

Dobrota je sirota. Tako bi lahko opisali prezgodbo prenove izjemno dotrajane hiše v Radmožancih, kjer sta bivali 11-letna Zala in njena mati Judit. Zgodba o bivanjskih razmerah je ganila Slovenijo in na pomoč so priskočili številni. Donacije so prihajale iz vseh koncev Slovenije, vodenje projekta pa je prevzela Dunja Lešnik.

Z donacijami prenovili hišo, materi novo pohištvo ni všeč

Mali Zali je obljubila, da bo 1. septembra v šolo odšla iz popolnoma nove hiše. In vse je kazalo, da bo temu res tako. S pomočjo donatorjev so povsem prenovili hišo, vključno s streho in okni, prenovili so tudi notranje prostore. Prav v zadnjih dneh so položili keramiko in naročili pohištvo, prihodnji teden bi naredili še fasado. A ravno pri tem se je zataknilo.

»Zgodil se je neljubi dogodek. Gospa Vida Judit Bukovec nas je odslovila iz objekta, ker ji ni všeč naše delo. Narejeno je že vse, manjka samo še pohištvo. Gospe novo pohištvo ni všeč. Odstranila nas je iz projekta,« je Dunja Lešnik razkrila v posnetku. 

Ta teden bi že spali v novi hiši, projekt zdaj zaustavljen

»Podpira nas tako občina, center za socialno delo kot druge ustanove. To je totalna oslarija. Ta teden bi že spali v svoji hiši, zdaj pa smo primorani vrniti ves material, ki še ni plačan,« še dodaja vodja projekta prenove hiše.

Na družbenem omrežju Facebook je delila več objav, na katerih je razvidno opravljeno delo prostovoljcev in s pomočjo donatorjev.

»Ko se zavzameš za ureditev doma in ga spremeniš v bivalne pogoje, dobiš 'kajlo' v hrbet in si primoran odstopiti od projekta. Ker nekomu ni všeč pohištvo, kuhinja, soba. Moje delo je končano. Hvala vsem za podporo in vsem, ki ste stali ob strani. Iimam čiste račune in čisto vest,« je še zapisala.

Zbranih 15 tisočakov, ostanek želi družina porabiti sama

Po naših informacijah je bilo zbranih 15.000 evrov. Osem tisočakov je prispeval Krambergerjev sklad, dodatnih sedem tisoč evrov pa so prispevali donatorji, ki jih je poiskala Dunja Lešnik. Nad plačilom vseh računov je bdela lokalna lendavska enota Rdečega križa.

Material, ki ne bo vgrajen, bodo vrnili v trgovino, prav tako tudi pohištvo. Ostalo naj bi slabih 2500 evrov, ki jih družina želi sama porabiti za prenovo po svojih željah. 

To je novo pohištvo, ki družini ni bilo všeč. Čeprav so zanj dobili več kot 50-odstotni popust, je že vrnjeno v trgovino.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jozica celcer (nepreverjen)

gospa Dunja marsikdo bi bil vesel takšne prenove in takšnega pohištva ta družina pač tega ne zna cenit žalostno

Karmen37 (nepreverjen)

V kolikor ni zadovoljna, naj dobrim ljudem povrne celoten znesek obnove.

Kritik (nepreverjen)

Dobrota je sirota ! Prostovoljstvo je dobilo nov udarec . Toliko o prispevkih .

Navijac (nepreverjen)

Zal.nic se ne ceni......

Vse v zapor! (nepreverjen)

Donacije, podkupovanja, korupcija, brezplacne usluge, volonterstvo ... so nezakonite gospodarske dejavnosti.

Matildek (nepreverjen)

Prokleta baba nehvaležna!!! ? Gospa Dunja da sem na vašem mestu ji izstavim račun za vso delo ki je bilo vloženo v prenovo hiše. Firme ki so dale okna, vrata, opeko, les, itd. skratka vse za obnovo lahko izstavijo kamot račune lastnici. Žal pa kratko potegnejo tisti delavci ki so potem delali prostovoljno pri obnovi, ker jih nažalost v naši državi doleti kakšna kazen iz strani inšpektorata, češ da delajo na črno????, kot se je zgodilo pred parimi dnevi ????? DOBROTA JE RES SIROTA OČITNO?

Jaja (nepreverjen)

Ste videli, kako so polozili ploscice? Za reveze je vse dobro. Ne zanima kako bi vi odreagirali, ko bi to videli.

Špela14 (nepreverjen)

Lahko pa za prenovo hiše najamejo strokovnjake in jim bo všeč https://www.habitare.si/prenova-hise :D

Starejše novice