Foto: Jan Rozman
Kot pravi mariborski župan Saša Arsenovič, se Mariborskemu otoku obetajo boljši časi. Jeseni je načrtovana sanacija dotrajanega mostu, ki vodi na otok. Prav tako je v načrtu ureditev okolice kopališča in nova brv.

Do Mariborskega otoka bo kmalu vodil prenovljen most. Na Mestni občini Maribor trenutno pripravljajo javno naročilo za izvajalca za sanacijo jeklene konstrukcije 90 let starega mostu.

Podžupan Samo Peter Medved je povedal, da bodo s sanacijo pričeli v jesenskem času, ko bo konec kopalne sezone. 

Vzdrževalna dela na mostu bodo zajemala obnovo protikorozijske zaščite, sanacijo poškodb, menjavo lesene krovne konstrukcije, sanacijo izredno dotrajanih betonskih površin in namestitev razsvetljave.

Občina ima z Mariborskim otokom velike načrte

Pri obnovi mostu pa se načrti mariborske občine ne končajo. »Mariborski otok je bil pozabljen več desetletij in zdaj gremo v fazno prenovo,« je povedal mariborski župan Saša Arsenovič

Na območju Mariborskega otoka poteka postopek izdelave projektne dokumentacije za ureditev okolja.

Arsenovič pojasnjuje, da je cilj ločiti kopalni del od samega habitata in tako omogočiti tudi v kopalni sezoni gibanje po otoku vsem, tudi tistim, ki se ne gredo kopat. 

Upa, da bo to občini uspelo do drugega leta. »Mariborskemu otoku se pišejo bistveno boljši časi,« je napovedal. 

V načrtu tudi nova brv in javni potniški promet po Dravi

Kot je pojasnil Medved, je v pripravi javni natečaj za novo prehodno brv do Mariborskega otoka, ki bo povezala Mariborski otok z desnim nabrežjem Drave. 

Dodaja, da si na občini želijo urediti plovbo po Dravi v okviru javnega potniškega prometa. »Pripravili smo študijo plovnosti Drave in jo posredovali ministrstvu za okolje in prostor,« je povedal podžupan.

Na ministrstvu so Mestni občini Maribor obljubili novo uredbo o plovnosti, s čimer bo omogočena plovba kot javni potniški promet in kot turistična plovba.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Bravo župan in ekipa ... ne morem verjeti, da sem dočakal takšno moštvo ... spomnim se Rous, Magda, Alojz, Fištra, Kangla ... za kozlat ...

TABORČAN (nepreverjen)

ZA KOZLAT JE TA GNOJ OD ARSENOVIČA

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Pa tvoja mamica zagorska ...

In reply to by TABORČAN (nepreverjen)

pohorskisvizec

Ziko, res je super....Magda je še padla po stopnicah...le zakaj?

Zikollino (nepreverjen)

Se ve! ... ich drinke beer, ich drinke wein, ich drinke alcohol ... jawohl, jawohl ich liebe alcohol ... zato pa je častna meščanka glavnega mesta Zagorja Hrvatskog ...

In reply to by pohorskisvizec

kamničan (nepreverjen)

Upam, da se še obnovijo bazeni, kajti beton na velikem bazenu se dol lušči na dotik, tobogan je zarjavel, zadnjič mi je skoraj na glavo padla glava od prhe ko sem odprl vodo, itd.

pa naj se spet dovolijo mopedi na otoku, ker so jih že kr nekaj ukradli odkar jih morajo parkirat pred mostom... sej jim nea canjka olje iz motorja kot avtomobilom, pa komaj kaj onesnažujejo, če je to razlog.

Jezni Joža (nepreverjen)

Naj se najde denar tudi za zamenjavo stotine dreves ki so jih morali odstraniti zaradi bele omele, kot posledice nikakršnega vzdrževanja drevesnega fonda mesta. Zeleni Maribor in ozelenjevanje fasad je samo parola, če se ne bo ukrepalo. Dajmo najprej stare probleme spravit v red, šele nato odpirajmo nove.

Starejše novice