Foto: Jure Banfi
Septembra 2021 se je začela večmilijonska celovita obnova promenade v mariborskem Mestnem parku. Mariborski župan pravi, da obnova uspešno napreduje.

V mestnem parku trenutno aktivno potekajo gradbena dela.

Po besedah župana Saše Arsenoviča obnova promenade v Mestnem parku uspešno napreduje. Ta med drugim vključuje tudi postavitev dodatnih igral in ureditev japonskega vrta z značilnimi drevesnimi vrstami in vodnimi motivi.

Kot je povedal, se že nakazuje, kako spremenjen, urejen bo park s promenado. Pri tem je izpostavil, da bodo na mestu, kjer obnavljajo, odstranili asfalt, ki ga bodo nadomestili z drugimi materiali. 

Uredili bodo tudi igrala in japonski vrt

Dodaja, da gredo zelo premišljeno tudi v ureditev otroških igral. Velike načrte imajo tudi z ureditvijo japonskega vrta.

V občinsko last smo iz državne prenesli tako imenovani 'bazen', ki je že dolgo opuščen. »Na tem mestu bomo vzpostavili otrokom prijazne vsebine in še kak fitnes za malo večje otroke,« je povedal župan.

Mestna občina Maribor želi z obnovo promenade Mestnega parka zagotoviti večjo varnost za pešce, izboljšati prehodnost parka, povečati obiskanost in omogočiti urejen prostor za preživljanje prostega časa v naravi, ne nazadnje pa z odpravo poškodb na površinah omogočiti lažje koriščenje parka tudi invalidom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice