Obožujete kolesarjenje? Potem bo ta dogodek ravno pravšnji za vas.

V okolico Maribora se vrača najbolj zabavna kolesarska prireditev. 

29. maja boste lahko spet kolesarili po izjemno barviti in zanimivi trasi med vinogradi in gozdovi, od Kamnice pri Mariboru preko Kobanskih gričev do dveh gorskih točk – preko Svetega Križa in Svetega Urbana nazaj v Kamnico.

AJM Team time ride je edinstvena in najbolj zabavna slovenska kolesarska prireditev, saj se na progi pomerijo 4-članske, 3-članske ali 2-članske kolesarske ekipe za najboljši približek povprečnemu času vseh ekip.

Boj za najboljši povprečni čas 

Kolesarska prireditev nima značaja kolesarske dirke, čeprav se vsaki ekipi meri čas kolesarjenja. Zanimiv boj se bije za najboljši povprečni čas izmed vseh ekip.

Ekipa, ki se bo najbolj približala povprečnemu času vseh ekip, bo velika zmagovalka. Torej so ekipe vse do prihoda zadnje v cilj negotove, katera je zmagovalna. Povsem nesmiselno je torej divjanje po predpisani trasi, a tudi zavlačevanje ne prinaša uspeha.

Kolesarska prireditev AJM Team time ride predstavlja rekreacijsko kolesarjenje z namenom druženja kolesarskih prijateljev.

Pomembno je le, da v času od štarta do najkasneje 13.30 prekolesarite progo z zastavljenimi kontrolnimi točkami. Na vsaki kontrolni točki dobi kolesarska ekipa žig na kontrolni karton.

Podeljene bodo tudi nagrade 

Organizatorji pripravljajo presenečenje za vse udeležence in krasne nagrade za najboljše tri ekipe: tedenske počitnice za celo ekipo v Hotelu Olea na otoku Pag, tedenske počitnice v mobilni hišici v Campingu Kozarica in robotsko kosilnico Husqvarna.

V primeru, da bo 29. maja 2022 slabo vreme, bo prireditev prestavljena na 5. junij 2022.

Organizatorji upajo, da se jim tudi letos priključi lepo število kolesarjev iz vseh koncev Slovenije.

Več o prireditvi lahko preberete na spletni strani in Facebook profilu. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice