Slika je simbolična.
Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 188 klicev, od tega 61 interventnih.

V opisanem času so mariborski policisti obravnavali še:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • dve prometni nesreči I. kategorije,
  • dve povoženji živali,
  • trem kršiteljem cestno-prometnih predpisov so zasegli vozila, ki so jih vozili,
  • devet prijav kršitev javnega reda in miru, od tega pet na javnih krajih in štiri v zasebnih prostorih,
  • eno kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
  • eno nesrečo pri delu.

Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je včeraj, ob 15.50, v naselju Slatina ustavila 48-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz okolice Bistrice ob Dravi.  

Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Opravili so tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Voznik je imel upravičen razlog nahajanja v drugi občini, saj je bil na delu.

Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila, na pristojno sodišče pa so podali obdolžilni predlog.

Pijani kolesar

Policisti Postaje prometne policije Maribor so včeraj popoldan po prijavi občana, na Ptujski cesti v Mariboru ustavili 54-letnega kolesarja

Med kolesarjenjem proti centru mesta je brez vzroka kričal, malo je tudi manjkalo, da bi vanj zaradi njegovega načina vožnje, trčil voznik osebnega avtomobila.

Elektronski alkotest je pokazal vzrok takšnemu vedenju. Kolesar je imel v organizmu namreč 0,85 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Izdali so mu plačilni nalog in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

Patrulja Policijske postaje Ptuj je danes, malo pred 1. uro, v Zgornji Hajdini ustavila 27-letnega voznika osebnega avtomobila, ki stanuje v Velenju.

Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Opravili so tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Voznik je kršil začasno omejeno gibanje in ni imel upravičenega razloga nahajanja v drugi občini, zato so mu policisti izdali plačilni nalog.

Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila, na pristojno sodišče pa so podali obdolžilni predlog.

V drugi polovici leta 2020 ukraden osebni avtomobil

Neznani storilec je v času od 27. junija 2020 do včeraj, v naselju Strezetina, na območju Policijske postaje Ormož, ukradel osebni avtomobil znamke Renault Clio, kovinsko modre barve, registrskih številk LJ 43 9VX, letnik 2002.

Materialna škoda znaša 2000 evrov.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Sinoči so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku tri državljane Bosne in Hercegovine, ki začasno bivajo v Sloveniji. 

Z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak so prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Policisti so jim vročili plačilne naloge in jim odredili karanteno.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čuk (nepreverjen)

Alkohol je domače zdravilo zoper korono zato ga redno testirajo .

tanja flaškon (nepreverjen)

moj ata je vedno pravil
Več ga spijemo
Boljši smo

Starejše novice