V mestnem avtobusnem prometu v Mariboru bodo od ponedeljka, 19. oktobra, veljali prilagojeni vozni redi.

Kot so sporočili iz Marproma, je razlog za spremembo sedanjih voznih redov, da bo od 19. oktobra pouk v vseh osnovnih šolah od 6. razreda naprej in v srednjih šolah potekal na daljavo, zato pričakujejo upad števila potnikov oziroma šolarjev na avtobusih.

Tako so v dogovoru z Mestno občino Maribor sprejeli odločitev, da spremenijo oziroma prilagodijo vozne rede mestnega potniškega prometa trenutnim razmeram, ki so posledica širjenja koronavirusa. 

Z uveljavitvijo prilagojenih voznih redov bodo avtobusi še naprej vozili na vseh mariborskih mestnih linijah, se bo pa nekoliko zmanjšala pogostost voženj

Kljub tej spremembi, ki bo veljala do preklica, bo blagajna na glavni avtobusni postaji še naprej delovala kot doslej - ob delavnikih med 6. in 20. uro, ob sobotah med 8. in 16. uro ter ob nedeljah med 12. in 20. uro. 

Pri tem znova opozarjajo, da je na avtobusih in glavni avtobusni postaji med drugim obvezna uporaba zaščitnih mask: »Potnikom se zahvaljujemo za razumevanje in dosledno spoštovanje zaščitnih ukrepov.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice