Ob odprtju bo imel Snežni stadion od 30 do 40 centimetrov debelo snežno podlago, obljublja Marprom.

Na Mariborskem Pohorju bodo poleg smučarskih prog, ki so odprte že sedaj, to soboto, 18. januarja, prvič letos odprli tudi Snežni stadion. Tako bo smuka na Mariborskem Pohorju od sobote naprej možna vse do doline, Snežni stadion pa bo ostal odprt do nadaljnjega.

Na njem so v zadnjih dneh s pomočjo snežnih topov izdelali dovolj snega, da ga odo lahko do sobote pripravili za varno in kakovostno smuko. 

Ob odprtju bo imel Snežni stadion od 30 do 40 centimetrov debelo snežno podlago, sedežnica Radvanje pa bo obratovala čez konec tedna v času dnevne smuke. 

»Poleg tega na Pohorju s soboto uvajamo še eno novost – posebne vozovnice za turne smučarje. Pri tem bo vozovnica za turno smuko na Piskru na Arehu stala pet evrov in bo vključevala tudi en prevoz s sedežnico Pisker, vozovnica za turno smuko na Mariborskem Pohorju pa bo stala sedem evrov in bo omogočala en prevoz s katerokoli delujočo napravo,« sporočajo iz Marproma.

»Ker širina prog na Mariborskem Pohorju turnim smučarjem trenutno še ne dopušča hoje navkreber, bo ta za zdaj dovoljena samo na Piskru v času odprtja smučišča. Ko bomo zagotovili zadostno širino prog na Mariborskem Pohorju, pa bo mogoča tudi na mariborskem delu,« dodajajo.

Obiskovalce še obveščajo, da bo v naslednjih dneh zaradi zagotavljanja varnosti na Pohorju izveden poostren nadzor spoštovanja smučarske zakonodaje. Nadzor bo potekal tudi v času, ko smučišča niso odprta. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Fajn.Je ze cas

Starejše novice