Mestna občina Maribor je v četrtek prejela odločbo Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor, ki odpravlja odločbo gradbenega inšpektorja, ki je oder na Dravi označil za črno gradnjo in odredil odstranitev. Zadeva gre v ponovno odločanje.

Inšpektorat je ugodil pritožbi mariborske občine zoper odločbo gradbenega inšpektorja, ki je odredil odstranitev plavajočega odra na Dravi, saj naj bi bil črna gradnja. Kljub temu usoda plavajočega odra, ki kljub drugačnim napovedim sameva in ga bo občina tako ali tako oktobra začasno odstranila, še ni znana, saj bo zadeva šla v ponovno odločanje.

Če se je Andrej Fištravec danes pohvalil z ugoditvijo njihove pritožbe, pa to ni edini inšpekcijski postopek, ki je tekel zoper mariborsko občino. Poleg gradbene inšpekcije je namreč 9. julija po navedbah Ministrstva za okolje in prostor zoper Mestno občino Maribor inšpekcijski postopek uvedla še Inšpekcija za okolje in naravo. Ta občini očita, da je vodno soglasje pridobila le za parter, ne pa tudi za plavajoči oder. Kljub temu takrat okoljska inšpekcija ni odredila odstranitve odrov, saj je to že pred njimi odredil gradbeni inšpektor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice