Oktobra se je začela rekonstrukcija vozišča v naselju Trčova, a so se konec decembra dela popolnoma zaustavila. Z nadaljevanjem del bodo predvidoma nadaljevali februarja.

Nigrad je v oktobru začel 4. c fazo rekonstrukcije ceste v Trčovi, ki jo mariborska občina po sklopih prenavlja že vse od leta 2011.

Kot so napovedali pred začetkom gradnje, se bodo dela izvajala v dveh fazah. 

  • V prvi fazi bo veljala popolna zapora vozišča Trčova od številke 188 do 198a. Križišče pri Gričku bo sproščeno in bo možno zavijati levo v smer proti Dupleku.
  • V drugi fazi bo popolna zapora vozišča od 198a do 270. Križišče pri Gričku bo sproščeno in možno bo zavijati desno v smer proti Dupleku.

Rekonstrukcija se je zaustavila v prvi fazi

Dela so se oktobra res začela, a se kmalu tudi zaustavila. Gradbišče je namreč že od 24. decembra v mirovanju, na njem je vzpostavljen izmenični režim prevoznosti ceste. 

Rekonstrukcija ceste je tako še vedno v 1. fazi. Na Nigradu pojasnjujejo, da so bili do zdaj izvedeni meteorni in fekalni kanal v dolžini okoli 120 metrov ter nadomestni kanal v dolžini 120 metrov. 

»Slednji je posledica odkritja nelegalnega kanala za iztok fekalnih vod iz pretočnih greznic, ki je potekal po trasi nove ceste na globini od 0,2 metrov do 0,6 metrov, zaradi česar ga je bilo treba odstraniti,« so povedali za Mariborinfo.

Zaradi funkcionalnosti med samo gradnjo je bilo treba zgraditi nov nadomestni kanal premera 250 milimetrov, ki bo ostal v uporabi še po koncu izgradnje ceste, torej bo možnost priključitve uporabnikov na novozgrajeno fekalno kanalizacijo tudi po projektu.

Podaljšali rok za dokončanje del 

Na Nigradu pojasnjujejo, da se je časovnica del spremenila, investitor je namreč vložil pobudo za podaljšanje roka. 

»Zaradi izpada delovne sile zaradi covida-19, odkritja nelegalnega kanala za iztok fekalnih vod in neugodnih vremenskih razmer za izvajanje gradbenih del je bila pri investitorju vložena argumentirana vloga za podaljšanje roka do 31. maja 2022,« razlagajo.

Z nadaljevanjem del nameravajo ponovno začeti 15. februarja oziroma takoj, ko bodo vremenske razmere to dopuščale.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice