Mednarodni sejmi lovstva, ribištva ter zelenega turizma in bivanja vas vabijo v Gornjo Radgono od petka, 12. aprila, do nedelje, 14. aprila 2019.

Ponudili vam bodo oblačila, obutev in izdelke za dejavno preživljanje prostega časa v naravi, za trajnostno bivanje in ozelenitev bivališč, terenska vozila, novosti in ugodne nakupe lovske, kinološke in ribiške opreme. Sejemske predstavitve bo pospremil pester program razstav, strokovnih in družabnih prireditev, ki ga oblikuje organizator skupaj z vodilnimi stanovskimi in strokovnimi organizacijami.

V naturo, na lov in ribolov od 12. do 14. aprila od 9.00 do 18.00.

Sejem Naturo vas bo očaral s številnimi namigi za aktivni oddih v najbolj zelenih turističnih destinacijah. Predstavil bo doživetja v planinah in gozdovih, naravnih zdraviliščih, krajinskih parkih, ideje za pohodniške in planinske ture, oddih na turističnih kmetijah, razvajanje pri kulinaričnih ponudnikih … Posebno pozornost bo namenil predstavitvi projekta »Visit Pomurje«.  

Sejma lov in ribolov vas bosta navdušila s pestro ponudbo in ugodnimi nakupi lovske, kinološke in ribiške opreme, s terenskimi vozili, oblačili, obutvijo ter drugimi izdelki za dobro počutje v naravi. Vodilne stanovske in strokovne organizacije pripravljajo zanimive in poučne strokovne razstave in dogajanje. 

Aktivno in atraktivno!

Seznanite se lahko s treningi in pravilno prehrano za tek in nordijsko hojo. Preizkusite se lahko v borilnih veščinah in streljanju s trenažerjem. Na zunanjem prostoru se lahko preizkusite v plezanju na umetni plezalni steni. Predstavitev slovenskega ribogojstva s poskušnjo ribiških jedi je pripravilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, Sektor za lovstvo in ribištvo v sodelovanju z Racoon d.o.o. Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed bo prikazovala žive ptice ujede ter opremo sokolarjev.

Lovska zveza Slovenije se bo predstavila s poučnimi razstavami in stanovskim dogajanjem. Sodelovale bodo lovske zveze iz tujine.

Zavod za gozdove Slovenije bo predstavljal lovišča s posebnim namenom ter evropske projekte, v katerih je bodisi vodilni partner ali v njih aktivno sodeluje: Opazujem varujem (skrb za ohranjanje medvedov), Projekt Eco Karst (izboljševanje gospodarjenja in trajnostnega razvoja kraških naravnih območij) ter LIFE Lynx za preprečitev ponovnega izumrtja populacije risa. 

Ribiška zveza Slovenije bo s svojimi 64 ribiškimi družinami predstavila ribolov krapovcev in plenilk, možnosti ribolova na naših rekah in jezerih ter pripravo ribjih jedi.  Predstavitev slovenskega ribogojstva s poskušnjo ribiških jedi je pripravilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, Sektor za lovstvo in ribištvo, v sodelovanju z Racoon d.o.o.

Predstavila se bodo terenska vozila, Društvo A.R.O. Trnje. Projekt »Slovenski ribiški produkt« prikazuje Racoon d.o.o.

Predstavitev Kinološke zveze Slovenije poteka v sodelovanju z regijskimi kinološkimi in lovskimi kinološkimi društvi. Vrstili se bodo nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov. Za predstavitev puškarskega poklica skrbi Puškarstvo Skobir. Scatt simulacija streljanja z zračnim orožjem ter streljanje z zračnim orožjem na elektronsko tarčo je pripravila Strelska zveza Slovenije.

PETEK

Ob 10.00 bo svečano odprtje sejma na prireditvenem odru spremljal nastop Lovskega pevskega zbora Medvode.

SOBOTA

Od 9.00 do 16.00 bo v Državna razstava psov vseh lovskih pasem – CAC v organizaciji Lovskega kinološkega društva Maribor in Kinološke zveze Slovenije. 

Lovci so vabljeni na Slovenski lovski dan v organizaciji Strokovno-znanstvenega sveta Lovske zveze Slovenije. 

NEDELJA

Dogajanje bo na zunanjem prostoru popestrilo Tekmovanje v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe.

Ob 11.00 bo na prireditvenem odru na sporedu 12. Državno prvenstvo in 5. Odprto mednarodno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja.

Varovanje narave z ohranjanjem tehnične dediščine

Sejme NATURO, LOV, RIBOLOV bo spremljala Mednarodna razstava starodobnikov »AVTO-MOTO KLASIKA«, prireditev razstavnega in prodajnega značaja, ki je posvečena vsem vrstam starodobnega transporta in starodobne tehnike. Organizira jo  SVS - Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil v sodelovanju s Pomurskim sejmom.

Ogled treh sejmov z eno vstopnico

Cene enodnevnih sejemskih vstopnic:
• odrasli 5 evrov;
• učenci, dijaki, študenti 2,50 evra;
• odrasli - skupina nad 20 oseb, lovci, ribiči, planinci, upokojenci (predložiti je treba člansko izkaznico) 4 evre;
• mladina - skupina nad 20 oseb 2 evra.

Za otroke do 6 let in invalide na vozičkih s spremljevalcem ni vstopnine. Parkiranje je brezplačno.

Brezskrben, organiziran ogled sejma

Organizatorji so pripravili vabljiv paket, ki vključuje vodenje, prevoz, jutranji prigrizek s toplim napitkom, sejemsko vstopnico in kosilo. 

Informativne cene v evrih glede na vstopno mesto:

Maribor 29
Celje 33
Ljubljana 34
Kranj - Novo mesto 35
Nova Gorica - Koper 40

Več na spletnih straneh Sejma Naturo in Sejma lov in ribolov.

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice