Višje delovno in socialno sodišče v Mariboru je odločilo, da je bila učiteljica Srednje šole za oblikovanje Maribor Cvetka Hojnik odpuščena nezakonito. Učiteljica je bila odpuščena, ker naj bi poučevala pri konkurenci.

Šola je učiteljico Cvetko Hojnik odpustila januarja lani. V obrazložitvi odpovedi naj bi bilo zapisano, da je Hojnikova, ki je bila na omenjeni šoli zaposlena za polovični delovni čas, kršila pogodbene obveznosti, ko je brez ravnateljičinega soglasja poučevala v konkurenčnem zavodu.

Hojnikova je bila namreč za nedoločen čas s polovičnim delovnim časom zaposlena kot učiteljica oblikovanja in tehničnega pouka na Srednji šoli za oblikovanje Maribor, enake predmete pa je poučevala tudi na Lesarski šoli v Mariboru in Srednji poklicni in tehniški šoli v Murski Soboti.

Za lesarsko šolo je dobila soglasje, za poučevanje v Murski Soboti pa ne. Ravnateljica Nadja Jager Popović je namreč trdila, da gre za konkurenčno dejavnost. Hojnikovo, ki je nadaljevala s poučevanjem, je na koncu odpustila.

Šola mora učiteljico pozvati nazaj na delo

Hojnikova s tožbo na prvi stopnji delovnega sodišča ni uspela, je pa po pritožbi uspela na višjem delovnem sodišču. To je ocenilo, da učitelj s poučevanjem na dveh šolah v javni mreži ne more storiti dejanja konkurenčne prepovedi. 

Šola jo mora učiteljico v osmih dneh pozvati nazaj na delo in ji vpisati delovno dobo od dneva prenehanja delovnega razmerja, poroča Večer.

Ravnateljica Nadja Jager Popović v nekaj mesecih odpustila tri delavce

Spomnimo. Na Srednji šoli za oblikovanje Maribor so v nekaj mesecih dobili odpoved skupno trije zaposleni, ob tem pa so se močno zaostrili odnosi med vodstvom šole in sindikatom, ki je ravnateljici očital številne nepravilnosti.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zvodnik milan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

jaz sem moji dve odsluženi prostitutki že dvakrat odpistil
ker sta delali pri konkurenco

Ausberg (nepreverjen)

Ko ravnatelj ne zna odpustiti delavca in s tem povzroči škodo šoli, učitelju, otrokom in staršem, mora dati sam odpoved. Nezakonito ravnanje ni samo nezakonito, ampak je škodilo ugledu šole, dijakom in staršem. Tak ravnatelj nima kaj iskati na tej šoli (ali katerikoli drugi).

lesarska šola (nepreverjen)

Iščemo ravnatelja

In reply to by Ausberg (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

a da bi v skladišči deske ravnal
ha ka ha ka ha haaaaaaaaaaaaa
Ko sem še delal na žagi sem bil RAVNATELJ
sem ravnal deske v skladovnicah

In reply to by lesarska šola (nepreverjen)

izmet z melja (nepreverjen)

tudi jaz sem ravnatelj
Ravnam cuker na paleti v trgovina magazin

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Starejše novice