Foto: Ministrstvo za javno upravo, Facebook
Minister za javno upravo Rudi Medved je danes prerezal slavnostni trak na lani in letos prenovljenih prostorih lenarške upravne enote.

Lani so v prostorih Upravne enote Lenart prenovili 147 kvadratnih metrov, letos pa še 432 kvadratnih metrov talnih površin. Prostore so tudi prebelili, Občina Lenart in Ministrstvo za javno upravo pa sta že pred časom financirala še dvigalo, prilagojeno gibalno oviranim osebam. Investicijo je vodilo Ministrstvo za javno upravo, Direktorat za stvarno premoženje.

Obnovo je izvedlo podjetje T-Trio projekt, vrednost investicije je znašala 47.296 evrov z DDV.

Upravna enota Lenart za nudenje javnih storitev uporablja poslovne prostore v lasti Občine Lenart; upravna enota zaseda 56 odstotkov poslovnih prostorov v zgradbi, občina pa 44 odstotkov.

Minister za javno upravo Rudi Medved je ob slovesnem odprtju prenovljenih prostorov izpostavil dobro sodelovanje med občino in upravno enoto: »Med iskrenimi ljudmi so možne dobre zgodbe in takih zgodb, sodelovanj med upravnimi enotami oziroma državo in občinami, je mnogo. Tak dogodek se mogoče nekomu ne zdi nič posebnega, jaz pa vem, da je.«

Načelnik Upravne enote Lenart Jožef Kraner je poudaril: »S to obnovo smo zaključili cikel večletnih vlaganj in tako prišli do kvalitetnih, novih prostorov, strankam pa omogočili boljši dostop do naših storitev.«

Župan občine Lenart Janez Kramberger je napovedal, da stavbo občine in upravne enote čaka še nekaj vlaganj, in dodal: »Tako v upravni enoti kot občini delamo za iste ljudi in mnogi, ki prihajajo skozi ta vrata, velikokrat rečejo, da gredo na občino, pa so namenjeni na upravno enoto, kar konec koncev ni pomembno. Slika, ki jo dajemo uslužbenci in funkcionarji občin in upravnih enot, je, da, če smo vsi dobri in zadovoljujemo pričakovanja ljudi, za katere delamo, je to dobro in najbolj pomembno.«
 

Ocena dela na lestvici od ena do pet: 4,99

Upravna enota Lenart pokriva 205 kvadratnih kilometrov oziroma šest občin: Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Sveta Ana, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

S storitvami lenarške upravne enote so stranke zelo zadovoljne, kar dokazuje tudi letna ocena. Uporabniki storitev Upravne enote Lenart so lani njeno delo na lestvici od 1 do 5 ocenili s 4,99.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice