Jedilnica v Magni Nukleus
Da v hoški lakirnici Magne Nukleus ni vse tako, kot bi moralo biti, so nakazala že nedavna odpuščanja. Zdaj je v javnost pricurljalo še, da v podjetju za malico delavcev ni bilo ustrezno poskrbljeno.

Eden od šestih nedavno odpuščenih delavcev Magne je povedal: »Ponudnik je hrano vozil iz Maribora v Hoče. Hrana je do nas prihajala hladna in postana. V njej so bile raznorazne stvari, od žuželk do folije v solati. Meso sploh ni bilo prav pečeno, notri je bilo vedno čisto rdeče. Marsikaj je bilo … Skratka, jedli smo slabše kot zaporniki.«

Po njegovih besedah so se delavci s pritožbami glede malice že večkrat obrnili na nadrejene, saj so si želeli drugega ponudnika hrane. Sprememb kljub temu ni bilo.

Cela proizvodna hala je organizirala protest

Odpuščeni delavec Magne Nukleus je povedal še, da je malica obsegala juho, glavno jed, solato, sladico in sok. Cena malice naj bi znašala med štiri in pet evrov, natančne številke ni znal povedati. V podjetju pa naj bi delavcem za posamezno malico trgali 6,12 evra.

»Razlike v ceni malice nismo nikoli dobili vrnjene, kot bi jo morali. Zato smo se odločili, da bomo organizirali 'štrajk'. Od ponedeljka do petka ni prav nihče iz proizvodne hale jedel ponujene malice, prinesli smo si jo s seboj. Kako se zdaj zgodba nadaljuje, ne vem, že par dni ne delam več tam,« je povedal odpuščeni delavec.

Za pojasnila o domnevno neprimernih malicah smo zaprosili tudi Magno Nukleus. Na očitke so odgovorili: »Skladno s kolektivno pogodbo za kovinsko industrijo družba Magna zagotavlja ustrezno prehrano zaposelnih in izpolnjuje vse svoje obveznosti v tem pogledu. Celo več kot to, prepričani smo, da eden največjih tovrstnih slovenskih ponudnikov prehrane zagotavlja dobro kakovost prehrane, prav tako hrano strežemo v novi in lično urejeni restavraciji.«

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vasane (nepreverjen)

Glede na to, da se doma na črno ukvarja z ličarijo in nego vozil mu verjetno ni težko. Razen če bo FURS zvohal.

Navijac (nepreverjen)

Bo se kaj vec umazanega perila-)?verjetno zw ni vse lepo in prav a cudno da se prej ni nihce oglasil in nic ni pisalo tz timing..ce so nepravilnosti na dan in naj se vse pove z dokazi in imeni sefov in tistih ki prekrivajo in niso to uredili

atak (nepreverjen)

ne vem kaj fant zdaj jamra.....naj bo srečni, da so ga odpustili, če je vse tak slabo kot pravi

janban

Boljše je bit na socialki in nič delat,tako so navajeni.

lauraas (nepreverjen)

He he, azilanti nimajo teh problemov z hrano.

Luzzer (nepreverjen)

Se bo potrebno privadit novih delovnih navad, pa telefone puscat v garderobni omarici.Nisem pa zasledil dobavitelja hrane.

komunist lojz (nepreverjen)

prokleti lenuhi
take je moj prijatelj Tito
pošiljal na goli otok

Drago Rojko (nepreverjen)

...uboscek...se mi res smilis.
Slisal sem tudi, da so v hali crknjeni psi..scurki in kace.
Ti pa si delal cele dneve zastonj...no na koncu si dobil neko miloscino

Yogii (nepreverjen)

Same jokice. Vedno se najde kdo ki vidi vse dlabo in negativno. Se pritožuje nad hrano doma pa vrejetno na kekec pašteti ko se mu pa zalušta topla. Hrana pa v meka.

Starejše novice