Foto: Bojan Mihalič
V Europarku je danes zaživel prostor, namenjen moškim. Tako bodo lažje čakali, ko bodo njihove dame hodile po trgovinah.

To ne pomeni, da dame niso zaželene, vendar storitve ponujajo izključno moškim obiskovalcem največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije. Gospodje se bodo tako lahko razvajali v novem frizerskem salonu – SIMPLE barber shop, v katerem bodo izkušeni brivci nabrusili britve in se s strokovnim znanjem posvetili vsem posameznikom, ki si bodo zaželeli popolno pričesko, urejene brke ali brado.

Foto: Bojan Mihalič

Britje brade kot v mafijskih filmih

SIMPLE barber shop, ki se od danes naprej nahaja v Europarku, je frizerski salon, namenjen izključno moškim strankam. Je prostor, kjer si lahko fantje in moški privoščijo nekaj zase. Frizerji so specializirani za urejanje moških pričesk in oblikovanje brade. Nostalgikom, ki si zaželijo britje brade kot v mafijskih filmih, v katerih frizer po vratu pleše s čisto pravo britvijo, lahko omogočijo tudi to. Tudi vse preostalo v prostoru je namenjeno predstavnikom moškega spola: glasba, izdelki, interjer, revije.

Simona Mandl, center managerka Europarka, je ob odprtju povedala: »Danes kar malce zavidam gospodom, saj SIMPLE barber shop zagotovo ponuja izkušnjo, ki je še dolgo ne bodo pozabili. Vesela sem, da se nam je v Europarku pridružil tudi prostor, namenjen izključno frizerskim in brivskim storitvam za gospode, za katerega sem prepričana, da bo nadgradil že tako pestro ponudbo našega nakupovalnega središča.«

Foto: Bojan Mihalič

Brivnice so pomemben prostor za druženje

Brivnice so bile že v preteklosti znane kot pomembni prostori druženja in družbenega dialoga. So nekakšni javni forumi o aktualnih vprašanjih in izzivih sodobnega časa, pomembno vlogo pa imajo tudi pri oblikovanju identitete moških. V preteklosti so se vsi frizerji šteli za brivce. V sodobnem času pa se izraz »brivec« uporablja kot poklicni naziv in se nanaša na frizerje, ki so se specializirali za moške lase, brke in brade. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice