Po aferi z domnevno zasledovalko se je murskosoboški stolni župnik Goran Kuhar za nekaj časa umaknil iz župnije.

Nedolgo potem ko je zgodba župnika in domnevne zalezovalke prišla v javnost, se je odzvala tudi slednja, ki trdi, da sta z župnikom že več kot tri leta v razmerju in sta imela tudi spolne odnose.

V soboški župniji navedbe ženske odločno zanikajo. Kaplan Aljaž Baša je včeraj popoldne v imenu župnika Kuharja še enkrat zanikal, da bi ta z domnevno zasledovalko imel kakršen koli odnos.

»Gospa živi v domišljiji in si izmišljuje stvari,« je jasen Baša. 

Za pisma, ki naj bi jih župnik pisal vernici, pa Baša pravi, da vsak, ki ima vsaj en razred osnovne šole, vidi, da je pisav več in to različnih slogov. »Nekdo, ki je končal osnovno šolo, srednjo šolo in šest let fakultete, bi ta pisma drugače napisal.« 

Zasledovanje, darila, nočna zvonenja ...

Župniku sicer ni žal, da je nastal položaj delil z javnostjo, saj se zadeva vleče že več let.

»Ljudje so omenjeno žensko stalno videvali pri mašah, župniku je nastavljala darila pred vrata, ga zasledovala, se cele dneve vozila okrog župnije in celo hodila zvonit zvečer na župnišče,« zadevo opiše Baša in dodaja, da ko vidiš, kar vse se dogaja, spoznaš, da je vse skupaj žalostno in da s to osebo nekaj ni v redu. 

Zato se je župnik odločil in je zadevo z verniki delil med mašo in jo tudi zapisal v Župnijski list. Ženska je namreč po mestu širila govorice, da se bo župnik poročil z njo, da bo pustil duhovništvo in podobno. 

Kazenska ovadba na policijo

Ko je zadeva prišla v medije, je po besedah Baše domnevna zasledovalka verbalno napadla župnika in dva vernika, ki sta prišla k maši tudi fizično. Poklicali so policijo, ki je ženski napisala plačilni nalog.

Zvečer je nadaljevala z grožnjami župnikovi mami, grozila pa je tudi na župnijski telefon. Zato so tudi dali kazensko ovadbo na policijo.

Razmišljajo o visoki cerkveni kazni

Sicer pa je župnik že na začetku, ko je začel dobivati pisma in darila zadevo prijavil policiji. Policisti so ji lahko napisali »le« plačilni nalog, saj ji ne morejo izdati prepovedi približevanja, ker ni družinski član, prav tako je cerkev javna ustanova.

Zato na soboški škofiji razmišljajo, da bi zoper omenjeno žensko izdali interdikt

»To je po cerkvenem pravu kazen, ko se osebi prepove prihajanje na zakramente, na cerkvene obrede, s tem se prav tako odkloni tudi cerkveni pogreb,« pojasnjuje Baša.

Baša zaključi, da je celotna zadeva bolna in da je dogajanje pustilo posledice na župniku, ki se je za nekaj časa umaknil iz župnije, kar ne pomeni, da je prestavljen oziroma da bi odšel kam drugam, ampak preprosto, da si je vzel malo daljši dopust. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Župnik ne prizna razmerja s starejšo žensko, ker bo drugače izgubil vse mlade ljubice .

Ne "cerkveno pravo" (nepreverjen)

Zivimo v civilno pravni drzavi i ne potrebujemo "cerkvenega prava".

zvodnik milan (nepreverjen)

vcasih je obstojala ena firma trobec
bil direktor je tovariš Metod Trobec
najrajši jedel je pečen babji gobec
zato njega zdaj v peklu gloda zlobec

Starejše novice