Vir: Facebook Danijela Dacinger
Sovaščani želijo pomagati sosedoma, ki jima je ogenj vzel streho nad glavo.

Vnovič se je pokazalo, da smo proti naravi nemočni. Tako je včeraj na družbenem omrežju Facebook zaokrožil zapis vaščanke iz Dežnega pri Makolah, kjer je ogenj vzel dom prijateljema in sovaščanoma Miliki in Stanku Dolencu.

»Pride trenutek, ko se življenje sesuje kot hišica iz kart in ostaneš brez vsega čez noč ... V trenutku ... Nimaš moči ... Ostaneš sam ... Ogenj vzame dom ... Ki si ga gradil vse življenje,« je zapisala vaščanka.

Kot je še zapisala, sta bila Milika in Stanko Dolenc vse življenje skromna in nikoli nista prosila za nič. Zdaj pa sta se znašla v hudi stiski, saj je vse, česar ni vzel ogenj, uničila voda.

Na pomoč so jima priskočili sovaščani

Sovaščani so se takoj odzvali in v tej hudi stiski stopili skupaj, vzeli vajeti vzeli v svoje roke in počistili razdejanje po požaru. Iščejo pa tudi rešitve, da njun dom postane spet bivalen.

»V tem tednu pripravljamo doniran les, da čimprej postavimo ostrešje. Vendar potrebujemo tudi sekundarno kritino, žeblje, vijake, nekaj oken, pločevinaste obrobe, žlebove, snegobrane ... Skratka stroški bodo ogromni, denarja ni veliko,« je zapisala vaščanka.

Nekaj bosta donirali tudi občina Makole in Lovska družina Makole ter posamezniki, ki jim je mar. Vendar sami ne bodo zmogli, zato prosijo za pomoč in donacije v obliki denarja, ki ga nujno potrebujejo za streho.

Vse, ki ste pripravljeni pomagati, vaščani pozivajo, da se obrnete na kontaktni osebi Jasno Tovornik 031 712 191 ali Danijelo Dacinger 040 238 430.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice