Vodilo Čarobnega decembra v Mariboru 2020 je varno in odgovorno ravnanje tako organizatorjev kot prebivalcev mesta, za Mariborinfo pojasnjujejo na Mestni občini Maribor.

Vrata je že odprlo priljubljeno Vilinsko mesto, kjer med drugim prirejajo četrtkove in petkove koncerte s pričetkom ob 19. uri, ki pa jih je do nadaljnjega moč spremljati preko spleta. Praznične luči pa bodo v mestu zasvetile danes, skupaj s prižigom javne ulične razsvetljave. 

Vodilo Čarobnega decembra v Mariboru 2020 je varno in odgovorno ravnanje tako organizatorjev kot prebivalcev mesta, za Mariborinfo pojasnjujejo na Mestni občini Maribor. 

Osrednje prizorišče dogajanja je Glavni trg, kjer bo predvidoma od 11. do 30. decembra postavljena darilna tržnica s pridelki in izdelki lokalnih ponudnikov – ta bo imela tudi dobrodelno noto.

Kako pa bo z ognjemetom? 

Mariborčani bomo tudi letošnji december začutili praznični utrip svojega mesta, obljublja Mestna občina Maribor.  Poleg privlačne podobe v lučkah bo mestno jedro do konca leta ponudilo tudi druge vsebine za prijetno in varno doživetje prazničnega Maribora. 

A podobno kot lani Mestna občina Maribor ognjemeta v sklopu Čarobnega decembra v Mariboru ne načrtuje.

Še več. Hkrati pozivajo tudi druge, da sredstva, ki bi jih namenili za ognjemete, usmerijo v dobrodelne dejavnosti.

»Zaradi negotovosti glede razvoja epidemioloških razmer in z njimi povezanih ukrepov pa v tem trenutku še ni znano, ali oziroma na kakšen način bomo zaznamovali vstop v novo leto,« še dodajajo na Mestni občini Maribor.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BobyN34_ (nepreverjen)

Pohvalno!

Jezn (nepreverjen)

Ko bo konec epidemije bo ognjemet. Aja pa še f16 bojo letele...

Anja_S (nepreverjen)

Hvala bogu! Ognjemeti so tako ali tako metanje denarja stran, onesnažujejo zrak in okolje, živali se jih bojijo... skrajni čas, da se take prakse ukinejo. Letos pa sploh... dajmo ta sredstva nemenit tistim, ki jih potrebujejo. Pohvala občini!

Starejše novice