Srednji bazen v Pristanu ostaja do nadaljnjega zaprt ...

Srednji bazen v kopališču Pristan ostaja do nadaljnjega zaprt. Na Mestni občini Maribor in pri upravljalcu kopališča, Športnih objektih Maribor, so ugotovili, da bo treba, preden bo lahko bazen predan v varno uporabo, odpraviti več pomanjkljivosti. A najprej bodo naročili revizijo investicije v prenovo bazena.

Znano je že, da so ob pregledu školjke bazena po zaključeni prenovi v začetku decembra lani ugotovili, da bazen zamaka. Dela je izvedlo podjetje MarkoMark Nival.

»Ob tem se je v času, ko je bil bazen napolnjen s kopalno vodo, pokazalo, da bo treba urediti tudi prezračevanje v prostoru. V zraku je bila namreč izmerjena visoka koncentracija klora, in tudi na stenah so nastale deformacije, ki so posledice izhlapevanja klora in visoke vlažnosti,« so sporočili iz Mestne občine Maribor. 

Ugotovili so, da sistem prezračevanja v prostoru srednjega bazena ne deluje zato, ker je bil po besedah Mestne občine Maribor med gradbenimi deli prekinjen: »Prezračevalni sistem je bil sicer dotrajan že pred začetkom del v januarju 2019, vendar ureditev novega prezračevanja v investiciji ni bila predvidena.«

»Da bi pridobili natančne usmeritve glede tega, katere pomanjkljivosti na saniranem bazenu je treba odpraviti, preden ga bomo lahko predali v varno uporabo, bomo naročili revizijo investicije,« še dodajajo na mestni občini, kjer so v fazi zbiranja ponudb za izdelavo revizije.

Skupna vrednost investicije prenove srednjega bazena je okoli 1,3 milijona evrov. V to so zajeti vsa dela za prenovo bazenske školjke srednjega bazena, obbazenja in sanitarij, izvedba bazenske tehnike ter stroški projektiranja, projektne dokumentacije, strokovnih poročil in nadzora.

Ker vlaga ostaja v prostoru, se na oknih in stenah nabira kondenz in nastaja plesen (vir: Mestna občina Maribor)
Posledice visokih koncentracij klora v zraku in po besedah občine neustreznega prezračevanja (vir: Mestna občina Maribor)

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

Šlamparija!!! Kje sta zdaj Fištravec in Pelko (ki skoz nekaj pametuje)? Spet nihče ne bo odgovarjal za šlamparijo. Tako kot nihče ni odgovarjal za tisto butasto rešitev z marelami na tržnici (niso vedeli da tam piha in sneži??). Nekateri pa so spet volili Kanglerja in Fištravca.

Ne volili (nepreverjen)

kradli niso samo glasove ampak tudi denar in odtujevali lastnine

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Dravski gusar (nepreverjen)

Bog ve koliko so se doloceni okoristili na racun bazena, po vsej verjetnosti za dva bazena...

občinski malar (nepreverjen)

Fprašajte Fištrofca kak je htel met .

Navijac (nepreverjen)

Norooo...rubrika saj ni res pa je
Bo kdo odgovarjal?

Starejše novice