Okoli druge ure ponoči je zagorela proizvodna hala podjetja Rosenbauer, kjer proizvajajo gasilska vozila. Večina vozil, ki so prihitela na intervencijo, je nastalo ravno v prostorih, ki so jih zajeli plameni.

Gasilci so imeli včeraj precej dela. Sprva so v večjem delu države pomagali pri odpravljanju posledic večernega neurja, tudi v Gornji Radgoni in Radencih. Ko so že mislili, da si bodo lahko odpočili, pa je ponoči malo pred drugo uro ponovno zasvetil rdeč alarm.

Zagorelo je v proizvodni hali podjetja Rosenbauer v Gornji Radgoni. Gre za podjetje, kjer izdelujejo gasilska vozila. 

»Ob prihodu na kraj sem videl, da je ogenj razvit po pretežnem delu ostrejša, zato sem aktiviral vsa sosednja društva s cisternami, tudi Prostovoljno gasilsko društvo Radenci in Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota s cisterno in avtolestvijo,« opisuje potek noči vodja intervencije Rajko Lipič

Rajko Lipič, vodja intervencije

Soboški gasilci prispevali avtolestev

Na intervencijo je tako prispelo okoli 50 gasilcev iz sedmih prostovoljnih društev: Gornja Radgona, Orehovci, Apače, Negova, Zbigovci, Radenci - Boračeva in Murska Sobota.

Ravno soboško društvo je poskrbelo za avtolestev, s pomočjo katere so gasilci pogasili levji delež požara. Tudi v tej fazi, ko se odkrivajo žarišča izpod kritine, pa le avtolestev omogoča varnost pri gašenju z višine. 

Mešani občutki ob takšni intervenciji

Ob tem Lipič priznava, da so ob gašenju v podjetju, kjer so proizvedli večino njihovih gasilskih vozil in, kjer je zaposlenih tudi veliko njihovih gasilcev, dobili nekoliko nenavadne občutke.

»Intervencija je podobna, kot da bi gasili doma,« slikovito opiše izkušnjo. 

Zakaj je zagorelo?

Direktor podjetja Rosenbauer Marjan Cvikl je izrazil začudenje, da je do požara prišlo v montažni hali, kjer ni eksplozivnih in nevarnih snovi, škodo na strehi in posredno v hali, pa bodo sanirali v kratkem času. 

»Gasilci so požar lokalizirali, strokovnjaki pa naj povedo, kako je prišlo do požara,« pravi Cvikl in priznava, da so gasilska vozila, ki jih proizvajajo, dobro služila svojemu namenu. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice