Medtem ko se je Oktoberfest v bavarski prestolnici že zaključil, pa v Mariboru še zdaleč ni tako.

München je letos obiskalo 6,3 milijona ljudi, ki so spili 7,5 milijona vrčkov najstarejše alkoholne pijače, poznane že med Mezopotamci in starimi Egipčani. Slovenci spijemo po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje 97,6 litra piva na prebivalca, vendar pa naj bi nas Čehi v povprečju prehiteli za 86 odstotkov več letno popitega piva, četudi naj bi Slovenci med alkoholnimi pijačami največ posegali ravno po opevani pijači. 

Štukova Pivovijada

V nekoliko manjšem številu, a potokih zlate tekočine pa je so uživali obiskovalci Štuka tudi včeraj, na razgreti terasi ob zvokih DJ Mattiasa. 

FOTO: Dorjan Vreča

Prav poseben pa je bil tokrat Beer Bulli – zavržen Volkswagnov kombi iz leta 1961. Slednjega so našli zapuščenega v rečni strugi in tako se je po več kot 30 letih vrnil na cesto: popravljen, obnovljen in napolnjen s pivom.

Vir: Beer Bulli, Facebook

Po bavarsko v Festivalni dvorani Lent

21. oktobra pa prihaja pravcati Oktoberfest tudi v Festivalno dvorano Lent, kjer se bo, v bavarskih nošah, seveda, v litrske kozarce točilo originalno bavarsko pivo Paulaner.

Ob še drugih bavarskih dobrotah bo nastopil ansambel mladih glasbenikov in večkratnih nagrajencev narodno zabavnih festivalov Pvaninski abuhi in skupina izkušenih glasbenih mačkov Vedno perajt.

Vstopnice so do 20. oktobra na voljo le za pet evrov, v ceno pa je všteta tudi konzumacija 4 dcl piva s promocijskim kozarcem. Z 21. oktobrom pa se bo vstopnica zvišala na 7 evrov.

Približati del nemške kulture

Prav po oktobrsko pa se bodo poveselili tudi v Porsche Maribor, kjer bo večer vodila in zabavala zbrane Natalija Verboten, nastopil pa bo tudi Alfi Nipič. 

Ob predstavitvi najnovejših in atraktivnih modelov Volkswagen bo lahko vsa udeleženec tudi sodeloval v nagradni igri za 2 VIP vstopnici za Oktoberfest v Münchnu 2019. Ob bavarskih specialitetah in originalnem pivu Paulaner pa bodo na oder stopili z veliko mere poskočne energije Poskočni muzikanti.

Vir: Oktoberfest, Porsche Maribor

Na Trust na domačijado

Na slovensko pop, zabavno in narodno-zabavno glasbo DJ Metodyja pa vabi Trust,in sicer 17. oktobra. Pripravljajo »hudo muziko, posebno oktoberfest akcijo piva, Corona hostese, nagradne igre in animacijo izza šanka«.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice