Z okužbo s koronavirusom so se danes soočili v vrtcu v Račah, kjer so bili v torek obveščeni, da je bil na testu pozitiven eden od zaposlenih v kuhinji.

V vrtcu v Račah so se danes soočili z okužbo z novim koronavirusom. Rolando Lašič, ravnatelj Osnovne šole in vrtca Rače, je za Mariborinfo povedal:

»Okuženi je bil nazadnje v vrtcu v petek in je potem v nedeljo dobil znake bolezni ter šel v ponedeljek k zdravniku. Tam mu je bil odrejen odvzem brisa in testiranje, v torek pa je bilo potrjeno, da je pozitiven na virus.«

Rolando Lašič, ravnatelj Osnovne šole in vrtca Rače

Ravnatelj je še poudaril, da je »ves čas ostal doma, moral je povedati, s kom je bil v bližnjem kontaktu v petek v službi in so epidemiologi na osnovi bližnjih kontaktov določili, da se še pet ostalih sodelavcev da v karanteno.«

»Mi se še naprej držimo vseh priporočil, ki se jih moramo glede samega virusa. Delo poteka normalno, saj ta izpad ni tako velik, da bi ogrožal vzgojno-varstveno delo,« je še dodal ravnatelj.

Staršev o okužbi s koronavirusom niso obveščali

Staršev o okužbi posebej niso obveščali, ker so jim tako svetovali epidemiologi, da ne bi povzročili panike.

Ker gre za majhen kraj, se seveda informacije hitro širijo, vendar zaradi tega danes niso opazili, da bi bilo v vrtcu manj otrok, je še povedal ravnatelj.

Vsi, ki so v karanteni, so trenutno zdravi, v vrtcu pa upajo, da se bodo lahko kmalu vrnili na delo.

Nekateri starši ne dovolijo, da bi njihovi otroci nosili maske

Ravnatelj je ob tej priložnosti še razkril, da imajo delavci v vrtcu več skrbi z zaščitnimi maskami, saj mnogi starši ne dovolijo, da bi jih njihovi otroci nosili.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice