Iz Doma upokojencev Ptuj so sporočili, da so tudi pri njih potrdili okužbo s koronavirusom. Kakšne ukrepe so zato sprejeli?

V Domu upokojencev Ptuj so včeraj, 16. septembra 2020, potrdili okužbo s koronavirusom pri eni od zaposlenih v ptujski enoti doma.

Direktorica Doma upokojencev Ptuj Jožica Šemnički je poudarila: »Delavka ni bila v neposrednem stiku s stanovalci niti z zaposlenimi, ki opravljajo storitve neposredno pri stanovalcih.«

V domu so nemudoma izvedli vse ukrepe, skladno s sprejetimi protokoli za preprečevanje širjenja okužbe in z navodili ter priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

»Ustreznost ukrepanja je potrdil tudi pristojni epidemiolog,« je zagotovila Jožica Šemnički.

Obiski stanovalcev dovoljeni le pod določenimi pogoji

Delo in različne aktivnosti v Domu upokojencev Ptuj potekajo nemoteno, tudi obiski stanovalcev.

Vsi obiski morajo biti vnaprej dogovorjeni med stanovalcem, obiskovalcem in Domom upokojencev Ptuj. Tudi v primeru, če se obisk vrši v parku pred enoto doma.

Obiski so možni od ponedeljka do petka med 9.00 in 11.00 ter med 14.00 in 16.30, v soboto pa med 9.00 in 11.00.

Čas trajanja obiskov je praviloma omejen na 20 minut. Obiski so omejeni le na eno zdravo osebo oziroma najožjega družinskega člana ali največ dve osebi, če sta iz istega gospodinjstva.

Izhode stanovalcev v Domu upokojencev odsvetujejo, saj predstavljajo preveliko tveganje za vnos virusa v dom. Svetujejo le krajše sprehode v parku ali bližnji okolici doma.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice