Poleg okuženega osnovnošolca Osnovne šole Ludvika Pliberška je okužen tudi njegov brat in mama, ki je, kot čistilka zaposlena pri čistilnem servisu, odgovornem za čiščenje Petrolovih črpalk.

Poročali smo, da je Nacionalni inštitut za javno zdravje Osnovno šolo Ludvika Pliberška obvestil, da je eden od tamkajšnjih učencev pozitiven na covid-19.

Mario Fafangel z Nacionalnega inštituta za javno zdravje je na današnji novinarski konferenci glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni covid-19 pojasnil, da gre verjetno za manjši družinski izbruh, a izvor okužbe še ni znan, saj je epidemiološko poizvedovanje še v teku, je povedal. A kot smo izvedeli neuradno, se je zgodil vnos okužbe iz Nemčije.

Zaenkrat je znano, da je poleg osnovnošolca okužen tudi njegov brat, prav tako učenec že omejene šole, ki pa v minulih dneh ni obiskoval šole, pa tudi mama omenjenih bratov. Po neuradnih informacijah bi naj šlo za čistilko v eni izmed bencinskih servisov Petrol v Mariboru.

Bencinsko črpalko zaprli, ta že danes normalno obratuje

Za odgovore smo se obrnili na Petrol, kjer so nam sporočili, da je bila včeraj zvečer res potrjena okužba s koronavirusom, in sicer na prodajnem mestu v Mariboru, natančneje na Tržaški cesti.

»Okužba s koronavirusom je bila včeraj zvečer potrjena pri zunanji sodelavki, ki sicer dela v čistilnem servisu in pogodbeno čisti to prodajno mesto,« je za Mariborinfo potrdil Aleksander Salkič, direktor Korporativnega komuniciranja podjetja Petrol.

Skladno s sprejetim protokolom so prodajno mesto včeraj ob 21. uri tudi preventivno zaprli. Prodajno mesto pa so takoj danes zjutraj še dezinficirali in ga okoli 11. ure ponovno odprli.

»Zaposleni, ki so bili potencialno v rizičnem stiku z okuženo osebo, so trenutno zunaj delovnega procesa, čakajo pa še zadnja navodila pristojnih služb glede karantene. Zaposleni bodo ravnali skladno z izdanimi odločbami,« je še izpostavil Salkič.

Od zunanjega pogodbenega servisa so na Petrolu, skladno z navodili pristojnih državnih služb, pridobili potrebne podatke, vezane na preprečevanje širjenja koronavirusa.

Na drugi strani delovanje čistilnega servisa poteka nemoteno naprej, saj so glede na ugotovljena dejstva, tveganja obvladovana.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kops321 (nepreverjen)

Kere budale.na Petrolu preprodajajo po več kil kokaina dnevno tudi v paketih

kaksni bedaki ste (nepreverjen)

Na Trzaski sta dva Petrola eden na 10 drugi na 36.

Starejše novice