V Murski Soboti, Ormožu in Ljutomeru se danes mudi minister za zdravje Tomaž Gantar, ki išče rešitve za okužene varovance Doma starejših občanov Ljutomer. Odgovornost za nastalo situacijo v domu ugotavlja tudi zdravstvena inšpekcija in strokovni nadzor.

Po propadlem poskusu premestitve 40 okuženih varovancev ljutomerskega doma v ptujsko bolnišnico danes zdravstveni minister Tomaž Gantar pospešeno išče rešitve na terenu.

Po hudih kritikah in očitkih, ki jih je pred dnevi Gantar usmeril v vodstvo doma in direktorja Tomislava Nemca, naj bi v domu bil odrejen nadzor s strani ministrstva za zdravje, minister za delo Janez Cigler Kralj, pa je potrdil, da v domu poteka tudi zdravstvena inšpekcija.

Usodo direktorja bo določila inšpekcija

Na današnji novinarski konferenci je sicer Cigler Kralj dejal, da glede morebitne odstavitve Nemca ne bo ravnal na podlagi mnenja ulice, govoric ali anonimk. Spomnimo, odstop Nemca je zahtevala ljutomerska županja Olga Karba, kritična mnenja pa so podali tudi zaposleni iz Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki so bili v dom napoteni za pomoč pri delu ob številni kadrovski stiski, ki se je v domu pojavila zaradi bolniških odsotnosti.

Cigler Kralj pa je potrdil, da bo odločitev glede Nemca sprejel na podlagi ugotovitev zdravstvene inšpekcije, ki v ljutomerskem domu opravlja preiskavo, upoštevati pa je po njegovem mnenju potrebno obe plati zgodbe.

Da so težave v domu, je sicer priznal tudi strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Daniel Grabar. Soboška bolnišnica je sicer domu za pomoč in svetovanje namenila 15 zdravstvenih delavcev, skupaj jih iz regije pomaga 57.

Sodelovanje ljutomerskega doma se mora izboljšati

Ob obisku ministra Gantarja v murskosoboški bolnišnici so se pogovarjali tudi o tem, kakšne so razmere v bolnišnici in kako bo delo potekalo po epidemiji. Strokovni direktor je dejal, da so ljutomerskemu domu še naprej pripravljeni pomagati, pod pogojem, da se bodo v Ljutomeru držali vsega, kar se dogovorijo.

Selitev varovancev v Mursko Soboto ne pride v poštev, po naših informacijah naj bi sicer ostali še naprej v ljutomerskem domu ob nadaljnji podpori in pomoči kadra soboške bolnišnice.

Minister za zdravje Gantar bo rešitev za dom predstavil danes, a šele ob 16.30 v Ljutomeru.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Skorumpiranci v maskah .

Jaja (nepreverjen)

Kje pa naj ostanejo, če so pa tam doma! Tudi jaz moram ostati doma, če bolezen ne poteka kritično. Nobenega ne briga, koga bom doma okužil! Bolnišnice so za resno bolne. Sigurno niso nikogar odklonili, če je bilo njegovo stanje kritično. Da bi jih pa kar z avtobusi vozili v bolnišnice, to pa ne gre. Naj končno malo boljše poskrbijo v domovih za svoje oskrbovance, saj mastno kasirajo! Zdaj bi se jih pa radi rešili!

Starejše novice