Vir: Facebook profil K. Š. K.
Na spletu je za precej zgražanja poskrbela objava izolacijske otroške sobe na kliniki za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. »Vsa čast staršem, ki morajo bivati z otrokom v tem svinjaku iz leta 1981,« je zapisal obiskovalec bolnišnice.

»Piše se leto 1981, čeprav smo v letu 2022. Tipični primer, v kaj se vlaga javni denar! Nisem človek, ki bi kompliciral, ali da bi bil navajen luksuza saj v primerih, ko so otroci bolani, je tista tehtnica iz leta 1981 in prah po celem totalno nepomembna,« je zapisal uporabnik Facebooka. 

Zapisu je priložil fotografije iz izolacijske sobe na kliniki za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Te dokazujejo, da je stanje opreme na oddelku, kjer so nastanjeni hospitalizirani otroci, res slabo. 

Obiskovalec mariborske bolnišnice je bil nad stanjem opreme zgrožen.

»Hospitalizirani otroci, kjer se začne življenje, bivajo v takšnih prostorih. Vsa čast staršem, ki morajo bivati z otrokom v tem svinjaku iz leta 1981,« je zapisal. 

V Univerzitetnem kliničnem centru pojasnjujejo, da gre za prehodno sobo, ki je namenjena izolaciji pacienta medtem, ko čaka rezultate covid testiranja.

»Na kliniki za pediatrijo pravih izolacijskih sob pred nastopom epidemije praktično nismo imeli, tako da smo bili v danih razmerah primorani storiti vse kar smo lahko, da smo vsem otrokom zagotovili strokovno, kvalitetno in enakovredno obravnavo,« so povedali za Mariborinfo.

UKC Maribor z lastnimi sredstvi ne more zagotavljati vse potrebne medicinske opreme

V mariborski bolnišnici dodajajo, da so zavezani h kakovostni obravnavi vseh pacientov, a se Univerzitetni klinični center Maribor, podobno kot tudi drugi zdravstveni zavodi v Sloveniji, srečuje s težavami pri nabavi sodobne, tehnološko napredne in vrhunske opreme, ki je potrebna za kakovostno izvajanje zdravstvene oskrbe za paciente in nemoteno delo.

»Z lastnimi sredstvi Univerzitetni klinični center Maribor ne more zagotavljati vse potrebne medicinske opreme in izvesti potrebnih sprememb v bolnišničnih prostorih,« pojasnjujejo: »Zato si zadnja leta še posebej prizadeva za vključitev nujno potrebnih investicij v medicinsko opremo in urejanje prostorskih razmer v državni proračun.«

Dodajajo, da je mariborski klinični center eden od dveh kliničnih centrov v Sloveniji. »Upravičeno se pričakuje, da so pacienti iz kateregakoli dela Slovenije deležni primerljivega zdravljenja, ki jo ob usposobljenih in vrhunskih kadrih omogoča tudi sodobna oprema,« razlagajo. 

V bolnišnici si zato želijo, da bi bili pri odločanju o razdelitvi sredstev iz državnega proračuna za investicije obravnavani enakovredno in sorazmerno s statusom terciarne ustanove, ki zagotavlja strokovno in varno zdravljenje tudi za najzahtevnejše zdravstvene primere.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leka (nepreverjen)

Pošljite fotografijo Primcu in ekipi ,ki je zapravljal denar za politično spletkarjenje na račun otrokov ! 🚲

Miha Marinko (nepreverjen)

Leka ti si partizan

In reply to by Leka (nepreverjen)

Leka (nepreverjen)

Miha ti si fašist .

In reply to by Miha Marinko (nepreverjen)

Gost 77 (nepreverjen)

Kaj vam oprema bolnišnic,ko pa ni znanja in volje do dela,ki bi ga morali opravljati zdravniki.

Snezic (nepreverjen)

Stanje sob in opreme v mb ukc je porazno in to ne samo pediatrija!

sovjak (nepreverjen)

Zanimivo le kam gre ves ta denar ki je namenjen za bolnišnice ?

Lojtra (nepreverjen)

Sramota, tako za vodstvo UKC, ministrstvo za zdravje in ZZZS. Denar je in je bil, samo se ne transparentno uporablja in odteka po drugih kanalih, pa ne samo na tem oddelku in v tem UKC. Od časa, ko ste pustili, da ima politika prste zmes, se je začelo lobiranje, korupcija, in še marsikaj. Moralo in etiko, pa so pri nekateri Dr. zamenjali €.

Starejše novice