Miran Trol je bil prisiljen odpovedati Thompsonov koncert, a napoveduje, da bo ta kljub vsemu kmalu zapel tudi v Sloveniji.

Organizator Thompsonovega koncerta v Mariboru se je po vseh dogodkih okoli prepovedi koncerta, moral vendarle sprijazniti s tem, da koncerta danes ne bo. Na vrata dvorane Lent je tako zalepil obvestila o prepovedi koncerta. Svoj prav bo poskušal doseči na sodiščih. Še vedno pa načrtuje izvedbo ne le enega, temveč več koncertov Thompsona po vsej državi.

»Vstopnice je kupilo toliko ljudi, kot je kapaciteta dvorane. Ogromno dela imam in tega dela do sedaj nisem bil navajen pri organizaciji takšnih ali drugačnih koncertov,« nam je med lepljenjem plakatov dejal Miran Trol, organizator koncerta.

Trol ne verjame, da bi danes videli provokacije

Na razprodanem koncertu bi se danes zabavalo 1200 ljudi. Sedem vstopnic je bilo prodanih na Hrvaškem in 21 v Avstriji. Za njih je policija ocenila, da bi lahko bili radikalni privrženci Thompsona in bi lahko v Mariboru poskrbeli za nerede. Na naše vprašanje, ali si lahko predstavlja, da bi nekdo prišel v Maribor tudi brez vstopnice zgolj z namenom, da provocira, Trol odgovarja:

»Kar se tega tiče, mislim, da ne. Ampak to ni moja stvar, kot organizatorja koncerta, to je potem stvar policije.«

Trol je prepričan, da koncert Thompsona kmalu v Sloveniji bo 

A te odgovornosti policisti niso želeli prevzeti na svoja pleča. Trol nad koncertom še vedno ni obupal. Tožbe bo vlagal tako dolgo, da bo pravici, kot jo vidi sam, zadoščeno: »In seveda, ko bo temu tako in če bo, bomo zopet napovedali koncert Thompsona. Sem pa prepričan, da bo koncert Thompsona kmalu in da jih bo več.« Takšna napoved koncertne turneje bi zagotovo povzročila nov val razburjenja, politiki in pristojnim organom pa obilo dela.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice