Milan Trol, organizator koncerta hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona že kuje načrte za nov Thompsonov koncert, ki so ga pred dvema letoma prepovedali.

Minilo je dve leti od kar je odkar je Upravna enota v Mariboru prepovedala koncert hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona. Slovenija je takrat polemizirala o primernosti koncerta Thompsona in opozarjala na sporno usmerjenost njegovih besedil, policija pa je izpovedala veliko varnostno tveganje za prireditev koncerta v štajerski prestolnici.

Milan Trol je zaradi današnjega izida razsodbe že napovedal nov Thompsonov koncert in za to »zagnanost« s strani pevca prejel pohvalo za trud. Kot poroča Žurnal je Trol povedal, da odškodnine ne bo zahteval.

Trol je danes iz upravnega sodišča dobil razsodbo, v kateri je sodišče odločbo o prepovedi koncerta odpravilo in zadevo vrnilo prvostopnemu organu v ponovni postopek. Sodišče navaja, da ni jasno ali je tožena stranka koncert prepovedala zaradi namena pevca, da bo pozival k izvrševanju kaznivih dejanj ali organizatorja koncerta.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Ustaše bodo Slovenci uvažali v Slovenijo.Žalostno.

Hmmmm (nepreverjen)

Maribor je mesto heroj, v Mariboru ni prostora za širjenje fašističnih, nacističnih in drugih nabuloz - skrajnosti!!!

Do tega koncerta v Mariboru ne bo prišlo!

Starejše novice