Kar osem psov je na Melincih po smrti lastnika in odhodu lastnice v bolnišnico čez noč ostalo brez lastnikov.

Društvo za zaščito živali Pomurja pospešeno išče nov dom za kar osem štirinožnih prijateljev, ki so čez noč ostali brez lastnikov v Melincih v občini Beltinci. Vse ljubitelje živali naprošajo za pomoč.

Predsednica Društva za zaščito živali Pomurja Trezika Cvetko poziva k hitremu ukrepanju, saj se vse bolj bliža zima, ki je lahko za štirinožce tudi usodna, če bodo še zmeraj sami.

Lastnik nesrečnih, ampak še zmeraj zdravih in radoživih kužkov, je pred dnevi umrl, njegova žena je pristala v bolnišnici, psi pa so ostali sami na domačem dvorišču.

»V društvu smo jim odpeljali hrano, zaenkrat jih oskrbuje sorodnica, ki pa nas prosi, da bi jih naj čim prej odpeljali, ker je tudi sama bolna in ne more hoditi vsak dan k njim. Žal, se lastnika prej nista zavedala, da ni enostavno imeti toliko psov. Sicer sta primerno skrbela za njih, bili so spuščeni na dvorišču in imeli urejena bivališča. Takšen dom jim tudi želimo najti sedaj, saj si nikakor ne želimo, da bi bili kje privezani ali v boksu, ker tega očitno niso vajeni,« razlaga Cvetkova, ki dodaja: »Vsi psi so prijazni in vajeni ljudi, zato jim tudi takšen prijazen dom želimo najti.«

Psi so sicer stari od pet do deset let, med njimi je pet psičk, ki slišijo na imena Bela, Lajka, Monika, Rika, Tisa, in trije samci Tarzan, Pubi, Lofko. 

Zainteresirani posvojitelji se lahko oglasijo na elektronski naslov [email protected] ali pa na telefonsko številko: 040 736 313

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice