Na 23. Festivalu inovativnih tehnologij v Mariboru se bodo v znanju pomerili osnovnošolci in dijaki.

Danes bosta Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) ter Srednja elektro-računalniška šola (SERŠ) gostili že 23. Festival inovativnih tehnologij. Festval bo potekal v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOKS) in raznih šolskih institucij s področja računalništva in elektrotehnike. Festival bo uradno odprl dekan FERI-ja Borut Žalik.

Osnovno- in srednješolci bodo pokazali svoje znanje

V več težavnostnih stopnjah programiranja, pri čemer bo prednjačil program Scratch, se bodo srednješolci in osnovnošolci pomerili to dopoldne. Sicer pa se bodo prijavljeni udeleženci preizkusili tudi v digitalni fotografiji, izdelavi spletnih strani, robotiki, video montaži in izdelavi sporočil.

Poučno tudi za mentorje

Kot pišejo na spletni strani dogodka, bodo za mentorje sprva na voljo dve predavanji. Matjaž Marusig bo predavanju z naslovom “Oraclovo predavanje o programu Alice” govoril o virtualnem svetu, ki se venomer bolj približuje realnemu. Naslednji na programu se bo s predavanjem “Ali lahko s programi za detekcijo plagiatov odkrijemo vse plagiate?” predstavil Milan Ojsteršek.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice