Inštitut WCYCLE Maribor, ki izvaja projekt Urbana zemljina, je s pomočjo in iznajdljivostjo zaposlenih Višje šole za gostinstvo in turizem našel pot, po kateri otroci ne bodo prikrajšani za praznično kuharsko ustvarjanje.

Na sedež Zveze prijateljev mladine Maribor je Inštitut WCYCLE Maribor danes dostavil 40 paketov, namenjenih pridnim otrokom, v njih pa so sestavine za pripravo mariborskega božičnega kolača. 

V paketu otroci najdejo tudi spletno povezavo do video delavnice, ki jo vodi Ines Zupanc, vodja slaščičarskega oddelka restavracije Sedem.

Otrokom bo na daljavo pomagala speči najbolj slasten božični kolač, ki bo pripravljen iz lokalnih sestavin in po recepturi, ki se tradicionalno napaja iz dediščine lokalnega okolja. 

Sestavine so prispevali Zadruga Dobrina, MM Kaučič, kmetija Selinšek, Mercator C&C Maribor, Peki in Geaprodukt. 

Ob podpori Zveze prijateljev mladine Maribor bodo na Inštitutu WCYCLE Maribor do konca decembra na tak način razveselili sto otrok, ki jih bodo tudi poprosili, da svoje pekovske ustvarjalne trenutke ujamejo in pošljejo posnetke, ki jih bodo nato objavili na socialnih omrežjih partnerjev projekta z željo, da recepturo mariborskega božičnega kolača razširijo in krepijo predpraznično vzdušje v mestu.

V projekt Urbana zemljina za hrano je vključenih osem partnerjev, Mestna občina Maribor, komunalno podjetje Snaga, Zavod za gradbeništvo, E-zavod, Zavod za inovativnost in podjetništvo, Deltaplan, društvo Aktiviraj se in Wcycle inštitut, ki od leta 2017 pod okriljem evropske iniciative Urban Innovative Action gradijo na uporabi mestnih odpadkov kot virov za proizvodnjo takšnih zemljin, da se poveča lokalna prehrambena samozadostnost in zmanjša ogljični odtis. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice