Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je danes popoldne razkrila, da bi se otroci v šolske klopi lahko vrnili že 11. maja, a za zdaj tega še ne more potrditi.

V najboljšem primeru bi se šole in vrtci lahko odprli že 11. maja, je danes popoldne razkrila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. A tega, kot pravi, še ne more potrditi: »Verjemite mi, vsi si želimo, da bi se vrtci in šole čimprej odprli.«

Odločitev bo, kot smo že poročali, odvisna predvsem od epidemiološke slike v Sloveniji, državni vrh pa naj bi spremljal tudi, kaj se bo dogajalo v državah, kjer so tovrstne ustanove že odprla svoja vrata.

»Ocena okuženosti pri otrocih bo tudi podlaga za odločitev glede odprtja vrtcev in šol,« je danes razkril vladni govorec Jelko Kacin.

Med tistimi, ki so pristali na testiranje v vseslovenski raziskavi prekuženosti, je tudi 10 odstotkov otrok mlajših od 14 let. Bojazen glede izvedbe raziskave in odvzema vzorcev pri otrocih je po zagotovilih člana vladne skupine in predstojnika Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Miroslava Petrovca odveč. 

Več sledi.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Kaj vam dela v tisti pujsovi glavi, da bi otroke pošiljali v šole mesec pred koncem??? Kaj za vraga ste nori. Niso vsi zdravi in ogromno družin živi z starimi starši. Kako si to predstavljate? Otroka z masko po šoli, potem pa v torbo ali žep" kdo bo kupoval maske vsak dan. To je najbolj smotan ukrep kar jih poznam "to je norost" mesec pred koncem nas bodo vse ukužili.

saško zelenko (nepreverjen)

Kaj vas pere gospod,preveč šmarnice mogoče.Kdo pa živi še z starimi starši pa je itak nesposoben sam živet in mi naj take podpiramo al kaj?

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Starejše novice