Visoke cene parkiranja pri UKC Maribor skrbijo za nejevoljo bolnikov. Cene parkiranja ostajajo iste tudi pod avstrijskim lastnikom.

Največji parkirni kompleks v središču Maribora, ki se nahaja v neposredni bližini UKC Maribor je prešel roke avstrijskega holdinga Best in Parking. Bolniki se sicer že dolgo razburjajo zaradi visokih cen parkiranja pri mariborskem kliničnem centru.

Avstrijski holding je kot je poročal Siol kupil družbo GH Park, z njo pa si priboril dolgoročno upravljanje kar 1440 parkirnih mest v Mariboru na več lokacijah:

  •  parkirišče v notranjosti UKC Maribor, Ljubljanska ulica 5, Maribor;
  •  dvoetažno pokrito parkirišče, Ljubljanska ulica 5, Maribor;
  •  parkirna hiša, Masarykova ulica 2, Maribor;
  •  parkirišče pred oddelkom za psihiatrijo, Ob železnici 30, Maribor.

Za malo daljše čakanje šest evrov za parkiranje

Novi upravljavci 1440 parkirišč v središču Maribora pa še naprej ohranjajo cenovno politiko, ki je že dolgo časa predmet javne razprave.

Cena parkiranja ob UKC Maribor znaša 1,5 evra, s čimer je to najvišja cena parkiranja na uro v Mariboru. Marsikomu se zgodi, da se mora zaradi čakanja v vrstah in obravnave pri zdravnikih v bolnišnici zadržati štiri ure, kar na koncu pomeni kar šest evrov parkirnine.

Za sedem ur parkiranja je treba pri mariborskem kliničnem centru odšteti deset evrov. Deset ur parkiranja ali celodnevno parkiranje znaša 13 evrov. V primeru izgube parkirnega listka 20 evrov.

Obiskovalci drugih možnosti skorajda nimajo, saj parkirišč v bližini ni.

No, nekateri se znajdejo po svoje in parkirajo kar sredi ceste, a si zato 'priborijo' obvestilo redarstva zaradi nepravilnega parkiranja, za kar polovična kazen znaša 40 evrov.

Obiskovalci ogorčeni: »Parkiranje je predrago«

Mnenje o parkirnini ob mariborski bolnišnici smo preverili pri naključnih mimoidočih, ki so zaradi opravkov v UKC Maribor morali uporabiti garažno hišo.

»Drago je. Sploh za bolnišnico se mi ne zdi to primerno.«

»Če imaš dalj časa parkirano je res predrago. Če čakaš dve uri na kontrolo v bolnišnici je to strašno preveč.«

»To bi morali spremeniti. Večkrat smo tu, ker hodi brat na preglede in je strašno predrago. Takoj sva bila na vrsti, napotnico pod nujno, pa sem morala plačati za slabo uro parkiranja evro in pol. Drugje plačaš po 30, 40 centov, tu pa evro pa pol. Včasih čakamo tu po štiri ure in plačaš lepi denar. Če pa izgubiš kartico, kar se je enkrat meni zgodilo, pa plačaš 20 evrov ne glede na to, kaj rečeš.«

»Malo je previsoko. Glede na ljubljanske cene, sem iz Ljubljane, je tu nekje primerjivo.«

»Kar se tiče parkirnine, tak pač je. Služijo tam, kjer se da!«

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jozekmb (nepreverjen)

Lupijo tam kje lahko. Pa parkirajte v europarku. Pol si pa lahko lastniki parkirisce nekam vtaknejo.

Vedno Viola (nepreverjen)

Lahko parkirate v Garazni hisi City, na Lentu in se sprehodite do bolnice, ali pa v Europarku... Sej pa nihce nikogar ne sili, da tam parkira.

pero ti ga je utero (nepreverjen)

komunajzerski bolniki lahko parkirajo tudi na pobrežju

Starejše novice