Mariborski policisti so po petkovi hišni preiskavi na domu brutalno pretepene sodnice Danijele Ružič pridržali njenega partnerja.

Partnerja brutalno pretepene privedli pred preiskovalnega sodnika, ki bi nato odločil o njegovi nadaljnji usodi, so ga policisti spustili na prostost. Dokazi zoper njega očitno niso dovolj trdni za kazensko ovadbo in tako še ni jasno ali je bila sodnica napadena zaradi svojega dela ali zaradi težav v zasebnem življenju.

Partner pretepene sodnice je bil po petkovi hišni preiskavi na njunem skupnem domu edini pridržani, a je bil v nedeljo že na prostosti.

»Mi nikoli nismo izključevali, da je osumljenec samo eden, nikoli pa nismo trdili, da jih je več. Odvisno od tega, kaj bo preiskava pokazala,« je Bojan Kitel iz Policijske uprave Maribor dejal v soboto.

Policija danes podrobnejših informacij o preiskavi ni razkrila, napotili pa so nas na okrožno državno tožilstvo, saj je prav tam padla odločitev, da pridržanega ne bodo privedli k dežurni sodnici slovenjegraškega sodišča. Namesto tega so pridržanje odpravili.

Na mariborskem okrožnem državnem tožilstvu nam niso želeli pojasnjiti podrobnosti preiskave. Sporočili so le, da je predkazenski postopek še v teku in da nam zaradi tega informacij glede svojega dela ne morajo posredovati.

Kljub temu da je na prostosti, naj bi bil partner pretepene sodnice še vedno osumljen vpletenosti v poskus umora. Po neuradnih podatkih naj bi prejšnjo nedeljo malo po polnoči Ružičevo pretepli s kijem. Negotovost med prebivalci sicer mirne soseske tako ostaja.

Namesto napada na pravno državo in celoten pravosodni sistem, ki ga je enotno obsodil vrh slovenske politike, bi tako morda lahko šlo za huda nesoglasja med partnerjema, ki so se končala s poskusom umora.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice