Skupina Perutnina Ptuj je dobila novega lastnika - in sicer iz Ukrajine.

Nedavno smo poročali, da bo Perutnina Ptuj kmalu dobila novega lastnika, pri čemer je bilo odprtih več možnosti. Ena izmed vodilnih mednarodnih skupin živilsko-predelovalne industrije in vodilni proizvajalec perutnine v Ukrajini skupina MHP je pri Javni agenciji za varstvo konkurence vložila priglasitev koncentracije oziroma sprožila postopke za strateški vstop v največjo slovensko živilsko-predelovalno podjetje. 

Skupina Slovenske industrije jekla je v zadnjih treh letih poskrbela za dobro in optimalno poslovanje, s čimer je postala Perutnina Ptuj finančno stabilno podjetje. Že v načrtih za upravljanje naložbe v Skupino Perutnina Ptuj je SIJ pojasnila, da predlog predvideva odsvojitev naložbe, a je takraten načrt predvideval oddelitev v ločeno, novo družbo; kasneje pa so se glede odsvojitve odprle tudi druge možnosti.

Uresničitev namere, da družbo prevzame MHP, bi bila po oceni Skupine SIJ smotrna in v korist Skupine Perutnina Ptuj, Skupine SIJ in vseh deležnikov. Tako je MHP pripravljen v prihodnjih letih podpreti največjo slovensko živilsko-predelovalno skupino z naložbami in nadaljnjim razvojem obstoječega poslovnega modela ter širitvijo, kar bo prineslo neposredne koristi ne le za podjetje samo, temveč tudi za lokalne rejce in zaposlene. 

V času, ko so postopki še v teku, Skupina SIJ ne bo dajala podrobnejših pojasnil. Podrobnejše informacije bosta Skupina SIJ in MHP posredovala po zaključku postopkov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice