Ugotovili so, da je želel bežati zato, ker je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so v četrtek ob 19.15 v Slivnici pri Mariboru zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo ustavili voznika osebnega avtomobila.

V postopku se je voznik policistom predstavil z lažnimi podatki zato so mu izrekli globo tudi po zakonu osebni izkaznici. Ker pa je vozil osebni avtomobil, čeprav nima vozniškega dovoljenja, so mu zasegli še vozilo, ki ga je vozil.

Peš bežal pred policijo 

V  petek, nekaj po 8. uri, so v Mariboru ustavljali voznika osebnega avtomobila. Ta na znake policistov z modro lučjo in sireno ni ustavil, nato pa je skušal še peš pobegniti. Policisti so ga ujeli in vklenili.

Ugotovili so, da je to želel storiti zato, ker je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku so vozniku odredili hitri test za ugotavljanje prisotnosti drog, katerega rezultat je bil pozitiven. Zato so vozniku odredili še strokovni pregled, katerega pa je odklonil.

Zraven tega so policisti pri vozniku našli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Vozilo in rastlinske delce so mu zasegli in vozniku za storjene prekrške izrekli globo v višini 1700 evrov.

Čaka ga še hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku, zaradi prepovedane droge in obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Zaseg vozila zaradi alkohola 

Policisti so v petek, nekaj pred 15. uro, v Skorbi ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil v času veljavnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Ugotovili so tudi, da je ponovno vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v organizmu 0,99 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. 

Vozilo so mu zasegli, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog.

Istega dne, ob 18.10, so v Mariboru obravnavali prometno nesrečo zaradi nepravilnega vključevanja voznice osebnega avtomobila v promet na prednostno cesto. Med ogledom prometne nesreče so ugotovili, da je drugi udeleženec, prav tako voznik osebnega avtomobila, vozil pod vplivom alkohola, saj mu je elektronski indikator nameril 1,04 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog, voznici pa so izdali plačilni nalog.

Prav tako v petek so ob 22.05 v Mariboru ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,58 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izrekli prepoved nadaljnje vožnje. Zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog.

Mariborski policisti so v soboto ob 13.58 odredili pridržanje vozniku osebnega avtomobila, ki so ga ustavili na Ptujski gori. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel v organizmu 1,53 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog.

V soboto so ob 16.22 zaradi nezanesljive vožnje, v Mariboru ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila iz Maribora. Alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,75 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog. 

Izdali so mu tudi plačilni nalog zaradi neuporabe varnostnega pasu.

V soboto so ob 17.10 policisti v Kozjaku nad Pesnico ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da vozilo ni registrirano, voznik pa ga je vozil, čeprav nima vozniškega dovoljenja.

Za nameček je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu kar 1,85 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je skoraj 4 promile.

Policisti so ga iz prometa izločili tako, da so mu zasegli vozilo. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

V soboto, nekaj po 20. uri pa so možje v modrem odredili pridržanje tudi vozniku osebnega avtomobila, ki so ga ustavili v Račah. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel v organizmu 0,87 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog.

Označeno z ukradenima registrskima tablicama

Policisti Policijske postaje Šentilj so sinoči v Zgornji Kungoti ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Vozilo, ki ga je vozil, je bilo neregistrirano, označeno pa je bilo z ukradenima registrskima tablicama, ki ne pripada temu vozilu. 

Za nameček je elektronski alkotest pokazal, da je imel organizmu 0,85 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu vozilo zasegli, mu izdali plačilni nalog, zoper njega bo bodo podali tudi obdolžilni predlog. Zaradi ukradenih registrskih tablic, ki so mu jih zasegli, ga bodo kazensko ovadili.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Cefur zadrogirani

Legionar (nepreverjen)

Stari 4 promile alkota pred polnočjo je kar dosti ,kaj boš delal do jutra .

Danvid (nepreverjen)

Ko berem ta članek se dejansko res bojim, da je v Mariboru vsak tretji na cesti pijan.

Starejše novice