Foto: Photographee.eu/Shutterstock.com
Si želite dnevne sobe, v kateri boste resnično uživali, sami ali z družino in prijatelji? Prijetno in domače vzdušje lahko pričarate s preprostimi triki, ki ne zahtevajo veliko časa in denarja.

Kombinirajte svetlo in temno

V temnih prostorih se ljudje ne počutimo preveč dobro, enako pa velja tudi za preveč svetle prostore. Če v vašem bivalnem prostoru prevladujejo svetli odtenki in bela barva, bo nekoliko težje doseči prijetno in domače vzdušje.

Pravo ravnovesje boste dosegli s kombinacijo svetlih in temnih nians, kar lahko naredite z različnimi barvnimi kombinacijami sten in pohištva.

Odlično ravnovesje temnih in svetlih odtenkov boste ustvarili tudi s kosi kot so okvirji za slike, okrasni vzglavniki in odeje. Pozornost posvetite tudi barvi elektronskih naprav kot so televizorji in stereo naprave.

V prostor dodajte kontrastne barve

Tako kot svetli in temni odtenki, kontrastne barve in materiali ustvarjajo posebno dinamiko v prostoru. Zato pri izbiri pohištva in okrasov posegajte za različnimi barvami in materiali.

Mehki fotelji in robustni kavči v kombinaciji z lesenimi ali jeklenimi mizicami bodo ustvarili posebno prijetno vzdušje, zaradi katerega boste v svoji dnevni sobi želeli preživeti več časa.

Rastline so vaše zaveznice

Z rastlinami boste v svoj dnevni prostor dobesedno pripeljali življenje in prostoru vizualno in dobesedno dovolili, da zadiha. Odvisno od lastnih preferenc, odločite se za manjše cvetoče lončnice ali večje impozantne rastline z velikimi listi.

Večje zelene rastline so odlična rešitev za prazne vogale ali dele prostora, kjer je nesmotrno dodajanje kosov pohištva. Če nimate veliko časa za skrb, izberite rastline, ki ne zahtevajo veliko skrbi.

Eksperimentirajte s preprogami

Tako kot umetniška dela in rastline na stenah ustvarjajo posebno dinamiko, preproge poživijo tla in dodajajo posebno energijo v prostoru. Pri izbiri preproge premislite o materialu in barvah, ki bodo se ujemale s preostankom pohištva, ne spreglejte tudi kako se bodo ujele z barvami sten.

Če želite, v prostor lahko dodate tudi več preprog, ki bodo vizualno razdelile prostor in spontano ustvarile posebno domače vzdušje.

Presenetite z odštekanimi detajli

Dnevna soba je odličen prostor za dodajanje presenetljivih okrasov ali odštekanih kosov pohištva. Odličen dodatek je viseči stol, ki v prostor vnaša posebno dinamiko, obenem pa je izjemno praktičen in udoben.

Komentarji (0)

Starejše novice