V Narodnem domu Maribor bodo z balkonskimi koncerti znova opozarjali na odnos do kulture.

Akcija Pet pred dvanajsto, ki so jo po vsej Sloveniji izvedli 29. aprila, je dosegla velik odmev v javnosti. Narodni dom Maribor sporoča, da bodo opozarjali še naprej.

»Predvsem pa želimo z javnim pismom pozvati epidemiološko stroko, da, temelječ na izkušnjah ob upoštevanju navodil v preteklem letu ter zadnjih mednarodnih izkušnjah in dognanjih, javno predlaga način izvedbe prireditev, seveda upoštevajoč razumsko gledanje ter možnost in smiselnost izvedljivosti,« so zapisali. 

Pričakujejo, da bo stroka kulturnike sprejela kot enakovrednega partnerja v skupnem iskanju strokovno podkovanih ukrepov in izvedljivih, smiselnih rešitev za delovanje: »Pričakujemo torej strokovno, ne pa politično opredelitev.«

Maribor, sobota, 8. maj, 11.55:

  • Balkon Rotovža: Čuden duo (Valentina Čuden, vokal, klavir; Saša Olenjuk, kitara, violina),
  • Balkon Pokrajinskega muzeja Maribor: Moški pevski zbor Slava Klavora Maribor,
  • Balkon Gosposka – Ulica 10. oktobra: Marko Zaletelj, kitara,
  • Grajski trg: Razstava: Časovnica Festivala Lent,
  • Glavni trg: Razstava: Narodni dom Maribor, dogajanje v času korone.

V akciji Pet pred dvanajsto, ki se je odvila 29. aprila, se je združilo 49 akterjev - kulturnih ustanov, zavodov, društev, samostojnih ustvarjalcev s področja kulture ...

Skupno se je po Sloveniji odvilo okoli sto prireditev, sodelovalo je 300 interpretov, njihove nastope pa je soustvarilo še veliko število sodelujočih v zakulisju (lučkarji, ozvočevalci …).

Prisotni so bili v 22 slovenskih mestih in krajih - Bled, Domžale, Gorica (Italija), Jesenice, Kamnik, Krško, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Piranu, Preddvor, Selnica ob Dravi, Semič, Slovenj Gradec, Škofi, Trbovlje, Velenje, Vransko, Vrhnika, Zagorje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice