Včeraj zjutraj so bili gasilci obveščeni o požaru na Pivolski cesti v Spodnjih Hočah, pri čemer se je izkazalo, da lokacija požara ni pravilna.

Včeraj malo pred 5. uro zjutraj so bili gasilci obveščeni o požaru objekta na Pivolski cesti v Spodnjih Hočah. Glede na plan aktiviranja gasilskih enot v občini Hoče-Slivnica so bili na kraj napoteni gasilci PGD Bohova, PGD Hotinja vas, PGD Hoče in Gasilska brigada Maribor. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da na napoteni lokaciji njihova pomoč ni potrebna. 

Po dodatnem poizvedovanju na Regijskem centru za obveščanje Maribor se je izkazalo, da gori objekt v Razvanju, v sosednji občini Maribor, na Pivolski ulici. Med vožnjo na drugo lokacijo so aktivirali domače gasilce iz PGD Razvanje. Začetni požar so uspešno pogasili, ki so ga izvozili smo z enim vozilom in šestimi gasilci.

Ob tem želijo opozoriti, da ima lahko že manjša napaka pri prijavi, kot je na primer bila včerajšnja, torej zamenjava ceste z ulico, veliko večje posledice, kot so bile (nastala je manjša gmotna škoda). Zato naprošajo vse občanke in občane, da v primeru potrebne pomoči, navedejo čim bolj točne podatke, sporočajo iz PGD Hoče. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice