Ta petek se bo na Mariborskem Pohorju po osmih letih mirovanja znova zagnala vlečnica Bolfenk, odprla pa se bo tudi stara FIS proga.

V petek bodo smučarji na Mariborskem Pohorju deležni ene večjih novosti v letošnji zimski sezoni. Po približno osmih letih mirovanja bo znova začela obratovati vlečnica Bolfenk, ob tej priložnosti pa bo prevoz njo ves dan brezplačen. Hkrati s ponovnim začetkom delovanja Bolfenka bodo na Mariborskem Pohorju ta petek uradno odprli staro FIS progo, ki prav tako ni bila urejena vrsto let, ob tem pa še Gradisovo progo.

»Na stari »fiski«, eni od dveh črnih prog na Pohorju, smo v preteklih dneh tudi na strmini že steptali sneg in tako utrdili snežno podlago. Za uporabo vlečnice Bolfenk, ki je pred tem nazadnje obratovala v letu 2010, smučarji ta petek ne bodo potrebovali vozovnice; tako bodo vsi, ki bodo izkoristili možnost brezplačnih voženj z Bolfenkom, morali kupiti le enosmerno (ali povratno) vozovnico za krožno kabinsko žičnico,« so danes sporočili z Marproma.

Na Pohorju urejenih več kot 20 smučarskih prog

Poleg tega bodo smučarje ob začetki delovanja Bolfenka počastili še z brezplačnim čajem v koči Koča tik pod spodnjo postajo gondole. Z odprtjem Gradisove in stare FIS proge bo na Pohorju na razpolago skupno že več kot 20 smučarskih prog različnih zahtevnosti.

»Še naprej bo možna tudi smuka do doline po Snežnem stadionu, če bodo snežne razmere to dopuščale, pa bomo v naslednjih dneh odprli še Čopovo progo do doline,« so še sporočili z Marproma.

Ob dodatnih progah bo smučarjem in vsem drugim obiskovalcem na razpolago tudi pester družabni program na prenovljeni ploščadi pred spodnjo postajo gondole. Tam se bosta tudi ta konec tedna zvrstila dva koncerta, pri Marpromu pa pripravljajo še ustvarjalne delavnice in predstavo za otroke.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice