Verjeli ali ne, po Francozih so se s svečinskim srcem med vinogradi zdaj hvalili še Hrvati. Z njim so vabili na seminar, a jih je na zmoto opozorilo kar slovensko veleposlaništvo na Hrvaškem.

Znamenita pot v obliki srca med vinogradi na Špičniku velja za eno najlepših znamenitosti štajerske pokrajine. Srce med vinogradi preko družbenih omrežij osvaja širni svet in privablja vse več obiskovalcev med štajerske vinograde. Srce je tako že pred dobrim letom in pol zadišalo Francozom, ko so z njim promovirali regijo Alzacijo. Zdaj zgodbo v milejši podobi ponavljajo naši južni sosedje.

'Krajo' srca opazilo slovensko veleposlaništvo

Zagrebško podjetje LibusoftCicom namreč prireja seminar za ocenjevanje vrednosti nepremičnin, nanj pa so vabili s podobo svečinskega srca. Vabilo je delil profil na družbenem omrežju Twitter Lokalna Hrvatska, ki predstavlja Hrvaško združenje županij.

Objavo je opazilo slovensko veleposlaništvo na Hrvaškem, ki je kar preko družbenega omrežja naše južne sosede opomnilo, da je na fotografiji svečinsko srce med vinogradi. »Na fotografiji je Špičnik,« so zapisali kratko in jedrnato in več kot očitno dosegli svoj namen. Zagrebško podjetje je namreč po odkritju spremenilo fotografijo na vabilu.

Zabava se nadaljuje ...

Za razliko od francoskega primera 'kraje' svečinskega srca tukaj ni šlo za 'krajo' v komercialne namene, zato tudi ni pričakovati ostrejšega odziva slovenskih turističnih organizacij.

So se pa na račun ukradenega srca pozabavali slovenski tviteraši, ki hudomušno pripenjajo fotografije 'slovenskih' turističnih destinacij.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice