V torek, 30. julija, bodo med 17. in 23. uro na Slovenskem trgu na Ptuju z dobrodelno prireditvijo Ptujcajt zbirali sredstva za Prostovoljno gasilsko društvo Ptuj.

Dogodek bodo pripravili na pobudo ptujske glasbene skupine Infected, v solidarnosti se bo združil praktično ves mladinski sektor na Ptuju. Osrednji del prireditve bo koncert v stilu Live Aid, na njem bodo nastopili: Infected, Amo, Anomalo, Herbalist in Lamberjack.

Organizatorji bodo pripravili še otroške delavnice in srečelov z bogatim nagradnim skladom, ki so ga napolnili domači podjetniki in podporniki dogodka. Vrhunec dogodka bo prihod gasilcev s predstavitvijo njihove opreme.

Pridružili se bodo tudi vinarji in gostinci z Murkove in Prešernove ulice ter Slovenskega trga. Podporo dogodku so izkazali še umetniki Tjaša Čuš, Dušan Fišer in Tomaž Plavec, pa Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, Delavsko prosvetno društvo Svoboda Ptuj, Petovio LXIX, Klub ptujskih študentov, OuiChef, Agencija DAMN, Društvo CET Platforma in številni domači zavodi, društva in podjetja.

Obiskovalci prireditve bodo med dogodkom lahko na označenih mestih donirali sredstva poljubne višine, sredstva bodo prispevali tudi s sodelovanjem v srečelovu. Gostinci bodo od prodane hrane in pijače za ptujske gasilce namenili med 10 in 20 odstotkov, honorarjem pa so se v prid dobrodelni akciji odrekli tudi vsi nastopajoči in sodelavci dogodka Ptujcajt.

Foto: Infected

Organizatorji dogodka so poudarili, da so v nedavnih neurjih na Ptujskem vsi utrpeli škodo: »Zato je čas, da stopimo skupaj. Kot sočutni in solidarni ljudje, kot Ptujčani. Združimo moči in skupaj pomagajmo! Gasilci so v neurju prvi priskočili na pomoč in preprečili katastrofo. Še več dni so odpravljali nastalo škodo, pokrivali strehe, črpali vodo, odstranjevali polomljena drevesa in pomagali, kjer so lahko. Zdaj želimo mi pomagati njim.«

V neurjih je škodo utrpela tudi skupina Infected; glasbeniki so ostali brez vadbenega prostora. S Ptujcajtom želijo prispevati svoj kamenček v mozaik obsežne sanacije mesta Ptuj, je povedala Taja Islamovič iz skupine Infected: »Želimo si, da bi zbrali čim več sredstev in jih podarili domačim gasilcem, ki jih bodo izkoristili za nakup ali popravilo opreme, poškodovane v katerem od neurij, ter sredstev, ki jih pri svojem delu potrebujejo.«

Spomnimo. Hudo neurje, ki je v začetku julija prizadelo Ptuj, ni imelo milosti. »Orkanski veter je dvigoval strehe in podiral drevesa, meteorne vode so zalile številne kletne in garažne prostore po vsem mestu, povzročile škodo na električni, cestni in drugi javni infrastrukturi. Poškodovani so javni zavodi in kulturne ustanove, tudi mestna hiša, škodo so utrpeli tudi kmetovalci,« naštevajo na Mestni občini Ptuj. Posledice neurja so vidne po vsej občini.

Škoda na Ptuju je v grobem ocenjena na najmanj sedem milijonov evrov. Končna ocena škode na stavbah, zgradbah, javni infrastrukturi in kmetijskih površinah bo znana po zaključenem popisu škode.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice