Celoten projekt je vreden 3,8 milijona evrov, od tega naj bi bilo nekaj več kot dva milijona evrov evropskih sredstev.

Mestna občina Maribor letos poskuša znova omejiti promet na Koroški cesti v središču mesta. Mestni svetniki bodo najnovejše načrte potrjevali na četrtkovi seji, ko bodo med drugim govorili tudi o obnovi stadiona Ljudski vrt ter gradnji manjkajoče kanalizacije v Limbušu, Razvanju in Kamniški grabi.

Novo tlakovanje za del Koroške ceste 

S projektom obnove Koroške ceste z Glavnim trgom namerava občina kandidirati za evropska sredstva za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti, pravi Dejan Flakus iz občinske projektne pisarne.

Dokument identifikacije investicijskega projekta, ki ga bo v četrtek potrjeval mestni svet, predvideva novo tlakovanje dela Koroške ceste od krožišča pri tržnici do krožišča pri Starem mostu, kar predstavlja enega najstarejših delov mestnega jedra, ki pa doslej zaradi gostega prometa ni bil ustrezno izkoriščen, poroča STA.

To naj bi se spremenilo, s tem ko naj bi tu vzpostavili skupno prometno rabo površin. Ostala bi dvosmerna prometna ureditev, a bi po novem lahko tam vozili le še mestni avtobusi, taksiji, tamkajšnji prebivalci in še nekatere druge izjeme. Dela naj bi izvedli prihodnje leto.

Celoten projekt je vreden 3,8 milijona evrov, od tega naj bi bilo nekaj več kot dva milijona evrov evropskih sredstev.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BoKu (nepreverjen)

"tamkajšnji prebivalci in še nekatere druge izjeme"
In potem bo kar polovico Maribora "dokazovalo", da so tamkajšnji prebivalci ali izjeme oz. VIP-ovci.

JakaMB (nepreverjen)

Samo intervetna vozila in avtobusi.

Mimi123 (nepreverjen)

In potem bodo avtomobili vozili ali po Lentu ali po Mladinski, kjer so šole.... da bo nekaj okoliških prebivalcev lahko hitro prišlo do tržnice in nazaj

Starejše novice