Na Pohorju se bo v soboto, 12. decembra, s prvo smuko začela nova zimska sezona. Od omenjenega dne bodo v pogonu sedežnica Pisker na Arehu, na Mariborskem Pohorju pa sedežnica Sleme in oba trakova Bejbika.

Že konec novembra so v Marpromu napovedali, da otvoritev sezone predvidevajo 12. in 13. decembra, kar pa naj bi bilo odvisno od takrat veljavnih pogojev in ukrepov.

No, vreme jim je bilo naklonjeno, vladni omejitveni odloki, glede zbiranja, gibanja in ponujanja storitev, pa še zmeraj ostajajo v veljavi. Kljub temu so danes sporočili, da bo to soboto prišlo do otvoritve zimske sezone. 

Kakšni ukrepi bodo v veljavi?

»Otvoritev sezone bomo pospremili z akcijskimi cenami dnevnih smučarskih vozovnic: 20 evrov za odrasle, 15 za mladino, študente in seniorje ter deset evrov za otroke in invalide. Te cene bodo veljale od sobote do nadaljnjega. Otvoritev smučarske sezone bodo sicer zaznamovali tudi ukrepi, sprejeti zaradi pojava koronavirusa,« so sporočili iz Marproma. 

V prvi vrsti bo ob vstopu na sedežnice in med prevozom ves čas obvezna uporaba ustrezne obrazne maske. Pri tem se bosta lahko na šestsedežnici Pisker naenkrat peljala največ dva potnika, na dvosedežnici Sleme pa en. Prav tako bo treba v vrsti in med vožnjo na traku ohranjati ustrezno medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Le krožna žičnica ne sme (še) obratovati

Pred novo zimsko sezono so na Pohorju z zasneževanjem s snežnimi topovi začeli že 20. novembra na Piskru, v zadnjih dneh pa je zapadlo tudi veliko naravnega snega. Tako je na progah, ki jih bodo odprli, več kot dovolj snega za kakovostno smuko, ob tem pa iz veljavnih odlokov izhaja, da tako smučanje kot delovanje žičnic nista prepovedana.

Izjema je le krožna kabinska žičnica, ki trenutno še ne sme obratovati, so pojasnili v javnem podjetju Marprom.

Ob začetku sezone bodo smučišča na voljo med 9. in 16. uro, za obiskovalce pa bosta odprti blagajni na Bellevueju in spodnji postaji Piskra. Vse obiskovalce naprošajo za spoštovanje zaščitnih ukrepov, saj bodo le tako lahko zagotovili varno in prijetno smuko.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Pravilno
Bo pa zanimivo spremlhat obcinske meje.Zdrava pamet bo pa ja prevladala

Haja (nepreverjen)

Kako bodo pa ljudje iz Maribora prišli na Areh? Saj ne smejo v drugo občino. 😀 😀 😀 😀

StankoL (nepreverjen)

Kako bodo ljudje iz Mb prišli na Mb Pohorje? Slemen in bejbike so v MOM, peljat se je treba po občini Hoče Slivnica... ni variante. Kdo bo smučal na Arehu? edini dostop za Rušane preko Smolnika... noro je to, dejansko bodo smučišča prazna :)

Starejše novice