Slovensko sodniško društvo se je odzvalo na napad na sodnika Gorazda Tivadarja, ki se je 7. septembra zgodil na Okrajnem sodišču na Ptuju.

V Slovenskem sodniškem društvu obsojajo grob fizični napad na sodnika Gorazda Tivadarja, ki se je nedavno zgodil, ko je bil na Okrajnem sodišču na Ptuju zaslišan kot priča. 

»Fizično nasilje nad sodnikom predstavlja hud napad na pravno državo in neodvisnost sodstva, zlasti z ozirom na to, da je do napada prišlo iz razlogov v zvezi z opravljanjem sodniške funkcije,« opozarjajo v sodniškem društvu.

»Zaskrbljeni smo nad stopnjevanjem nasilja v družbi. Ne smemo dovoliti, da bi ljudje vzeli pravico v svoje roke in nezadovoljstvo s sodniškimi odločitvami reševali z nasiljem. Ta napad izkazuje, da je treba vsake verbalne grožnje in vsakršna nadlegovanja sodnikov v zvezi z njihovim delom, zlasti če se pojavljajo vrsto let, zelo resno obravnavati, poleg tega pa je treba z ustreznimi sistemskimi ukrepi nemudoma poskrbeti za to, da se tovrstni napadi na sodiščih v bodoče preprečijo in da se napadenim sodnikom nudi ustrezna podpora in pomoč,« dodajajo. 

Sodniku Tivadarju še želijo čimprejšnje okrevanje in mu izrekajo podporo.

Spomnimo, da je sodnika napadel stari znanec pravosodnega sistema, ki je pred leti skušal celo pred soboškim tožilstvom javno protestirati zaradi domnevno neupravičenega pregona s strani okrožne državne tožilke.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Sodnike nadzirajo sodniki ! Korupcija v sodstvu je prisotna po politični liniji iz razloga,ker so politično nastavljeni .
To je demokracija političnih strank.

Starejše novice