Slika je simbolična.
Začasna blokada sezonskih smučarskih vozovnic in smučarskih vozovnic brez datuma tudi na smučišču Rogla.

Na smučišču Rogla so se 18. decembra oglasili inšpektorji. Zapisnik inšpekcijskega nadzora podjetju Unitur nalaga striktno preverjanje PCT pogoja tudi pri vseh imetnikih sezonskih smučarskih vozovnic in vseh tipih smučarskih vozovnic brez datuma, ki so bile kupljene v predprodaji ali preko spletne trgovine. 

V nasprotnem primeru bo pristojna inšpekcijska služba odredila nadaljnje ukrepe.

Vse veljavne sezonske smučarske vozovnice in vozovnice brez datuma začasno blokirane

Od torka, 28. decembra 2021, bodo vse veljavne sezonske smučarske vozovnice in smučarske vozovnice brez datuma, ki so bile kupljene v predprodaji ali preko spletne trgovine, začasno blokirane, ob tem sporočajo iz Uniturja.

»Za njihovo ponovno aktivacijo je potrebno predložiti potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT po veljavnem odloku in osebni dokument,« pojasnjuje Unitur.

Je blokirana tudi vaša vozovnica?

Smučarske vozovnice bodo ponovno aktivirali na podlagi veljavnosti PCT pogoja oziroma po prejemu:

  • potrdila o prebolevnosti v skladu z rokom  veljavnosti potrdila, če zagotavljate pogoj P,
  • potrdila o polnem cepljenju glede na prejeto cepivo proti covid-19, če zagotavljate pogoj C,
  • potrdila o negativnem izvidu PCR ali HAT testa, ki ni starejši od časa, predpisanega z veljavnim odlokom, v kolikor zagotavljate pogoj T. 

Da bi sledili spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom in v izogib gneči na prodaji smučarskih vozovnic na Rogli lahko imetniki sezonskih smučarskih vozovnic evropsko potrdilo s QR kodo o izpolnjevanju pogojev P ali C pošljejo na elektronski naslov: [email protected]

Potrdilo lahko dostavijo tudi osebno, in sicer na  upravo podjetja Unitur (Cesta na Roglo 15, Zreče) od ponedeljka do petka, med 7. in 15. uro, ali na prodajo smučarskih vozovnic na Rogli.

Ostali tipi smučarskih vozovnic brez datuma, kakor tudi sezonske prenosne smučarske vozovnice, se aktivirajo – ob predložitvi zgoraj navedenih potrdil in osebnega dokumenta – na prodaji smučarskih vozovnic na Rogli za tekoči smučarski dan.

PCT pogoj za otroke do dopolnjenega 12. leta starosti ni potreben. 

»Vsem smučarjem se zahvaljujemo za razumevanje in strpnost ter jim želimo veliko smučarskih užitkov,« so še zapisali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice