Po poročanju Večera je Inšpektorat za šolstvo in šport v izrednem nadzoru v primeru privezovanja otrok v vrtcu Ruše ugotovil neustrezna ravnanja ravnatelja.

Poročali smo, da je vzgojiteljica v vrtcu Ruše kričala na enoletnega otroka, ki je bil v času kosila v stolčku pripet s trakom. Temu je sledil interni nadzor, ki ga je opravil inšpektorat za šolstvo in šport.

Ravnatelj Ladislav Pepelnik je privezovanje otrok označil za preventivno dejanje, ki se v vrtcu izvaja že več let.

Po poročanju Večera je v nadzoru, ki še ni končan, inšpektorat ugotovil neustrezna dejanja ravnatelja vrtca Ladislava Pepelnika in z njimi seznanil svet zavoda osnovne šole, ki se bo z ugotovitvami inšpekcijskega nadzora seznanil danes.

Ravnatelj zagotavlja, da naj bi se starši enajstmesečne deklice strinjali s pripenjanjem otroka na nizek, lesen stolček s trakom iz blaga. Pri tem naj bi namreč šlo zgolj za varnostni ukrep, ob prehranjevanju in delu za mizo, saj so najmlajši otroci sicer izpostavljeni nevarnosti zdrsa iz stola.

Po poročanju Večera je pripenjanje na stolček po ocenah inšpektorata v celoti nesprejemljivo in v nasprotju z načeli vzgoje in izobraževanja, ki so zajeti v kurikulu za vrtce in v področni zakonodaji.

»Ravnatelj prav tako ni ukrepal proti pomočnici vzgojiteljice, ki je vsa dejanja vzgojiteljice sprejemala, ni reagirala in ni nikogar obvestila. Ravnatelj prav tako nasilja vzgojiteljice ni prijavil policiji, kar bi moral po uradni dolžnosti,« je po poročanju Večera zapisal inšpektorat v dopisu svetu zavoda. Policijska preiskava še poteka.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
titov mladinec (nepreverjen)

naš ravnatelj pa učiteljice ravna
najrajši jih ima če so pod vaser vago

febo iz limbuša (nepreverjen)

Naš pa ravna deske na žagi
in ga zato kličemo ravnatelj

In reply to by titov mladinec (nepreverjen)

Legionar (nepreverjen)

Ravnatelji so politični nameščenci zato delajo po diktatu stranke . Učiteljica je prav gotovo v isti stranki . V MB je ravnateljica postavila na cesto nekaj učiteljev ,kar inšpektor ni ocenil kot zlorabo položaja ? Torej ugotavljam ,da je problem strankarska politika v vseh družbenih institucijah .

Vilko (nepreverjen)

Nemodoma moram oddati prijavo policiji.... Neko budalo zahteva , da moram biti jaz in vsi ostali v avtmobilu vedno privezan, fiksiran na sedež..... Štrik gor pa čez pas.... Dobesedno prilepljen na sedež. Nasiljeeeeeeeeeeeeeeeee... Policija ukrepaj!

febo iz limbuša (nepreverjen)

dragi moji rušani

pri nas otrok ni treba privezovat na stolčke
ker so pridni
kolikor pa vem po pričevanju starejših
so pa rušane morali na vlaku vedno
s strikom privezati, da niso med vožnjo
poskakali z voza
Nekaj čudnega mora biti v teh rušah

felix iz bezene (nepreverjen)

to sem tudi jaz slišal

In reply to by febo iz limbuša (nepreverjen)

aleksandar tu… (nepreverjen)

to sem tudi jaz slišal

In reply to by felix iz bezene (nepreverjen)

simpatizer kom… (nepreverjen)

kaj si slišal

In reply to by aleksandar tu… (nepreverjen)

Starejše novice