V potresu, ki je imel svoj epicenter v naselju Petrinja na Hrvaškem, je grozovite posledice utrpelo ogromno prebivalcev, ki so ostali brez domov. Našo pomoč pa potrebujejo tudi domače živali.

Po naravni katastrofi smo Slovenci že pokazali, da znamo in zmoremo pomagati. V Mariboru, na Ptuju in po ostalih mestih so se že odvile akcije zbiranja nujno potrebnih stvari in hrane za vse prizadete v potresu. 

Posledice pa čutijo tudi kosmatinci, hišni ljubljenčki, ki so prav tako ostali brez domov. Tako ptujsko Društvo Grajske Tačke poziva tudi k pomoči štirinožcem. 

»V teh težkih trenutkih, ko trpijo prebivalci porušenega mesta Petrinje na Hrvaškem, ne pozabimo pri tem tudi na njihove živali,« so zapisali na društvu. 

Organizirajo zbiranje hrane, odej, povodcev, kletk ali drugih reči, ki lahko pomagajo pri namestitvi hišnih ljubljenčkov. Vse, kar bodo zbrali, bodo dostavili na Rdeči križ Petrinje ali Kinološkemu društvu Petrinje

Donacije lahko oddate na Ptuju, v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj in v Mariboru, na Gasilski brigadi Maribor

Zbirali bodo vse do konca naslednjega tedna, torej do 8. januarja. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Uboga nedolzna bitja

Starejše novice