V Mariboru se bo letos začela prenova železniške postaje, po kateri bo skozi postajo lahko peljalo 20 vlakov več kot zdaj, zgrajen pa bo tudi dodaten podhod in protihrupna ograja.

Ministrstvo za infrastrukturo je na družbenem omrežju Twitter razkrilo vizualizacijo obnovljene železniške postaje v Mariboru, kjer se bodo še letos začela dela. Mariborska postaja bo po nadgradnji imela tri perone, to bo omogočilo, da bo lahko šlo skozi postajo 20 vlakov več kot do sedaj.

Poleg nadgradnje železniške postaje v središču Maribora pa projekt obsega še nadgradnjo postaje na Teznem in progovnega odseka med Mariborom in Počehovo. 

Tovorni promet iz središča mesta

Za Postajo Maribor je predvidena nadgradnja nekaterih obstoječih tirov, obogatena pa bo tudi za dodatni peron; tako bodo po novem trije. Obstoječi podhod in avlo pred njim bodo sanirali in ojačali s karbonskimi lamelami, porušili pa bodo tudi stopnišče podhoda in stopnišči na otočnem peronu, ter postavili dvigala in dva para tekočih stopnic na obstoječa perona.

Z dvigali oziroma izgradnjo nove klančine preko obstoječih stopnic pod postajnim poslopjem bodo dostop omogočili tudi funkcionalno oviranim osebam in povezavo parkirišča s podhodom.

Potniki bodo lahko tako dostopali z obeh strani podhoda oziroma postaje, ob tem pa bodo preurejene tudi signalnovarnostne in telekomunikacijske naprave. Zaradi zvišanja perona predvidevajo tudi nove stopnice na otočni peron v smeri Maribora in podaljšan podhod v vzhodni smeri. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice