Atletsko društvo Štajerska Maribor se je odzvalo na kriminalistične preiskave domnevnega nedovoljenega prometa s prepovedanimi poživili pri dveh osebah, ki sta povezani s klubom.

Mariborski kriminalisti so danes opravili tri sklope hišnih preiskav zaradi neupravičene proizvodnje in prometa z nedovoljenimi snovmi v športu, pri čemer so zasegli ustrezno dokumentacijo, dve osebi pa so pri tem pridržali. 

Prijeli naj bi zdravstvenega delavca zaposlenega na pljučnem oddelku v UKC Maribor, ki ga sumijo, da je v kliničnem centru kradel farmacevtske preparate in jih kot športno poživilo preprodajal na črnem trgu, je poročal spletni Večer. V rokah policije pa naj bi bil tudi Igor Šalamun, znani mariborski trener atletov na dolge proge in rekreativnega teka. Prav slednji naj bi bil osumljenčev največji odjemalec.

Klub zanika povezavo z dopingom

Šalamun je kot trener deloval pri Atletskem društvu Štajerska Maribor, kjer pa so klubski predstavniki šokirani in vsakršno povezavo z dopingom zanikajo.

»Atletsko društvo Štajerska se od dejanj omenjenega popolnoma ograjuje in hkrati sporoča, da ima društvo ničelno toleranco do dopinga. Kot atletski kolektiv z velikim potencialom v mlajših selekcijah, svoje atlete redno izobražujemo na temo škodljivosti dopinga. Prav zato verjamemo, da so jim največji vzgled prav njihovi trenerji in vaditelji,« poudarja Darjan Murko, predsednik AD Štajerska.

Šalamun naj bi v klubu deloval samostojno. »Igor Šalamun je v društvu koordiniral skupino rekreativnih tekačev, med katerimi je bil tudi v članku omenjeni Boris Špes. Skupina je delovala popolnoma samostojno, izven programa dela društva. Očitana kazniva dejanja obeh so skrajno nedopustna in v nasprotju z vsemi načeli športa,« še navaja Murko.

»V skladu s pravilnikom bo zadevo obravnavala Disciplinska komisija Atletskega društva Štajerska. O nadaljnjih ukrepih bo, na podlagi ugotovitev pristojnih organov in disciplinske komisije, na izredni seji odločal UO AD Štajerska. Prav tako bo društvo po potrebi sodelovalo v vseh postopkih s pristojnimi službami,« so še sporočili.

Kot je zatrdila mariborska policija, trenutno še vedno potekajo kriminalistične aktivnosti, zato policija dodatnih informacij ne razkriva. Predvidoma naj bi več povedali v petek oziroma, ko zaključijo s predkazenskim postopkom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice