Vir: Neurje.si
Del Slovenije od meje z Italijo pa vse do Koroške je včeraj popoldne zajelo neurje. V okolici Logatca je padala toča, katere zrna so presegala premer štirih centimetrov. Kaj lahko pričakujemo danes?

Petkovo neurje s točo, ki je zajelo predvsem osrednje in zahodne dele države je povzročilo podrta drevesa, zalite kleti, poškodovane strehe in sprožilo zemeljske plazove. Po do sedaj zbranih podatkih Regijskih centrov za obveščanje je bilo zabeleženih skupno 75 dogodkov, aktiviranih 30
prostovoljnih in šest poklicnih gasilskih enot. 

Na Ajdovskem je toča poškodovala streho objekta in nekaj vozil, v naselju Gradišče v Mestni občini Slovenj Gradec je plaz zasul stanovanjski objekt. V Postojni je po podatkih centra za obveščanje meteorna voda zalila garažo stanovanjskega objekta, cesto in dvignila kanalizacijski pokrov. V okolici Logatca je toča ponekod presegla premer štirih centimetrov.

Na Koroškem so neurja povzročila težave na območju občin Mislinja, Slovenj Gradec, Dravograd in Vuzenica. Na območju občine Dravograd je meteorna voda zalila proizvodne prostore podjetja v Otiškem Vrhu. 

V Vuzenici je meteorna voda na Pohorski cesti ogrožala stanovanjsko hišo in naplavila lokalno cesto. Gasilci so posredovali tudi v Gornjem Gradu, kjer je pri bencinski črpalki poplavilo cesto, v Bočni pa je poplavilo prostore treh stanovanjskih hiš, iz katerih so morali črpati vodo.

Močan dež je zajel tudi del občine Kamnik. Razliti hudourniki so povzročali zastoje in nanašali blato na cestišče, zalitih pa je bilo tudi nekaj kleti.

Kakšno vreme nas čaka? 

Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje, da bo danes dopoldne zmerno do pretežno oblačno, ponekod bo zjutraj tudi megleno. Padavine bodo povsod ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo, v notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

Jutri bo deloma sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe ali nevihte, ki se bodo na severu nadaljevale tudi ponoči. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju 20, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo v notranjosti sprva nizka oblačnost, čez dan bo večinoma sončno s posameznimi popoldanskimi nevihtami. V torek pa bodo nevihte spet pogostejše.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

jaz sem imela bicikel v kleti
in boli me k......c za ostalo

Starejše novice